Akcija protiv narkomafije u BiH, uhićene tri osobe

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, više desetaka policijskih službenika rano jutros započelo je pretrese i i uhićenja na području općine Bosanski Novi/Novi Grad, a uhićene su tri osobe među kojima i osumnjičeni organizator i jedan od nositelja narkokriminala u BiH.

Uhićeni Jasmin Selimagić, rođen 1987. u Prijedoru, nastanjen u Bosanskom Novom, Anđelko Novaković, rođen 1985. u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu, te Ganija Kurti, rođen 1969. u Nikšiću, državljanin Crne Gore, nalazi se pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

Usporedo s uhićenjima izvršen je pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Bosanskog Novog.

Iz Tužiteljsva BiH navode da su, u suradnji sa SIPA-om i partnerskim agencijama iz Crne Gore, proveli detaljnu i temeljitu istragu, tijekom koje su prikupljeni dokazi, da su navedeni osumnjičeni sudionici međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge “marihuana” i “skunk”, s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koju su dalje distribuirali na ilegalnom narkotržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinirao krijumčarenje droge u Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o osobi koja je ranije protjerana iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente, ponovno ilegalno ušla u BiH, gdje je uhićena.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma droge, a osumnjičeni Selimagić često je radi nadgledanja droge i njenog transporta boravio u Crnoj Gori.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelji, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)


3 komentara

  • Kad će ovi sa crnim kapama u Široki i druge gradove i općine Hercegovine. Narko dilera pun grad,ništa ne rade,lijepo i lagodno žive,truju nam dicu i šepure se po gradu. Lokalna policija to upriliku zna tko i što radi ali se ništa ne poduzima ozbiljno i konkretno.Ili ne smiju ili ih netko veliki štiti iz vlastii.LJudi moji u pitanju su nam djeca,pa ima li išta svetije od obitelji i djece i to se mirno posmatra. Kocka i droga su najveće zlo modernog vremena,koje razara obitelj i društvo.

  • Kožul je tu najmanje odgovoran. Ako sa većeg nivoa dođe zapovjed za hapšenje istih to će biti i odrađeno ili će biti asistirano Sipi koja će to odraditi i pohapsiti iste.Pero je častan čovjek i mislim da on sa ovom bagrom nema ništa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.