Akcija Oscar: SIPA uhitila osam dilera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros akciju kodnog naziva Oscar koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća, u kojoj je uhapšeno osam osoba.

Uhićeni su A.L. (1957.), M.N. (1963.), H.M. (1961.), N.P. (1976.), V.M. (1950.), E.I. (1979.), A.E. (1963.) i R.B. (1968.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet drogama.

Izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija prilikom čega je pronađeno i privremeno oduzeto najmanje 1.050 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin i oko 800 grama smjese za miksanje narkotičkog sredstva, precizna digitalna vaga, pribor za miješanje i pakovanje narkotičkih sredstava, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode u okviru akcije sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, od lipnja do prosinca 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge heroin i skunk s područja Makedonije, Crne Gore i Kosova na područje BiH i dalje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

U navedenom razdoblju u tri navrata izvršena je zapljena od ukupno 1.200 grama opojne droge heroin i 500 gama opojne droge skunk na području BiH i Republike Srbije, te je do sada slobode lišeno pet osoba, pripadnika organizirane kriminalne grupe.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srbije i MUP-a Tuzlanske županije, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.