Akcija FUP-a u Mostaru: Uhićena jedna osoba zbog kamatarenja

Službenici Federalne uprave policije u ponedjeljak su, po naredbi Općinskog suda Mostar, uz primjenu posebnih istražnih radnji, realizirali operativnu akciju ”Kamata” koja jesprovedena pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Uhićena je jedna osoba inicijala I.M. iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ”Lihvarstvo” iz članka 298. KZFBiH, na način da je u razdoblju od 2009. do 2016. godine uz nesrazmjernu mjesečnu kamatu, posuđivao novac osobi s područja Mostara, kojoj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 200.000 KM.

Nakon izvršene očevidne radnje i pretresa objekata koje koristi osoba lišena slobode, I.M će biti priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predan Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na daljnje postupanje.

Aktivnosti na dokumentiranju navedenog kaznenog djela se nastavljaju, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Podsjećamo, u ponedjeljak nešto iza 12.00 sati službenici FUP-a ”upali” su u kafić Cesar u Ulici Stjepana Radića u Mostaru, a prema informacijama s terena, pretresa se i Mercedes E-klase kojime je osumnjičeni navodno htio pobjeći.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • 5000 vratis 12000 duzan opet 5000????? Pa onda najbolje dignes 30 000 das ih zeni djeci odlezis ga dvi god uz nas sustav i lijepo ponasanje i manje po povratkubiz kp doma dobijes od grada Nagradu za zivotno djelo” jer si sklonio iz drustva sljam i dobijes neki drzavni uhljeb posao…vuk sit ovce na broju!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.