Akcija čišćenja Borka odlično napreduje, sve ljepši pogled na rijeku Lišticu

I u ovu subotu nastavljena je akcija čišćenja korita rijeke Lištice prema restoranu Borak koju organizira Društvo Sportskih ribolovaca Borak u suradnji s Gradom Širokim Brijegom.

Početkom mjeseca organizirano je čišćenje gornjeg korita rijeke Lištice od mosta na kraju parka Sajmište te obližnje plaže. Tada je očišćeno prvih 100 metara, a prošlu subotu očišćena je daljnja značajna površina, a i tijekom današnjeg dana napravljen je značajan posao, a može se reći da su s čišćenjem stigli do akvadukta u Borku.

U prvoj akciji sudjelovali su i građani, GSS i širokobriješki vatrogasci, a u drugoj je bio nešto slabiji odaziv.

Kako s terena doznaje portal Jabuka.tv ovu subotu se odazvao nešto veći broj građana na nastavak akcije čišćenja korita rijeke Lištice, ali ipak nedovoljan da akcije još brže napreduju.

Akciji širokobrijeških ribolovaca se ovaj put odazvalo i nekoliko članova Kluba navijača Škripari i drugih građana i jedan njihov kolega iz Mostara.

Vrijedni momci u tri akcije kroz tri subote napravili su uistinu impresivan posao. Korito rijeke Lištice sada izgleda znatno preglednije i sada s gornje šetnice zapravo postoji lijep pogled na rijeku. Skupljene su velike količine smeća, pročišćene grane drveća koja su bila slomljena ili osušena, protršeno je nisko divlje raslinje.

Korito rijeke Lištice na ovom prostoru izgleda znatno čišće i preglednije

No unatoč tome i dalju se znaju pojaviti neki neodogovorni pojedinci koji nastavljaju s praksom bacanja otpadaka.

Ali za ovu akciju vrijedi istaknuti samo riječi hvale, a za nadati je se da će je prepoznati i svi drugi koji na bilo koji način mogu pomoći pa makar prestali bacati smeće okolo.

Članovi Društva sportskih ribolovaca Borak nastavljaju s daljnjim tijekom akcije, ali svjesni su da je pred njima vrlo zahtjevan posao. 

Svjesni smo koliko toga još treba pročistiti i uraditi na ovom prostoru, ali subota po subota i ostvarit ćemo svoj cilj. Pozivam ovim putem sve građane dobre volje da iskažu ljubav prema svome gradu i Borku i da zajedno odradimo posao do kraja, predsjednik Skupštine Društva Sportskih ribolovaca Borak Ante Doko.

Uklonjene su velike količine osušenih i slomljenih grana te niskog divljeg raslinja

Doko je ranije za naš portal najavio da kad završe u potpunosti akciju čišćenja planiraju usporiti rijeku i napraviti izdvojenu ribolovnu stazu u kojoj će se loviti po sustavu uhvati i pusti, što znači da neće biti nošenja ribe.

Akcija se nastavlja i u iduću subotu 31. kolovoza u 8 sati, a iz Društva Sportskih ribolovaca Borak se nadaju još većem odazivu građana.

(www.jabuka.tv)

40 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.