Akcija Buyer: Uhićene još dvije osobe

Po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, pored osumnjičenih Šefika Handžića, Amara Arslanagića, Aide Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepe, lišeni su slobode i osumnjičeni Samir Telibečirević i Hasan Šepo.

Kako je priopćeno iz Ureda glavne županijske tužiteljice, uhićene će ispitati tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevo, u prisustvu njihovih branitelja, nakon čega će biti donesena odluka o, kak je navedeno, daljim mjerama.

SIPA je pak priopćila kako su spomenuti uhićeni na području Sarajeva u srijedu navečer zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela Organizirani kriminal, Zloupotreba položaja ili ovlasti, Porezna utaja, Krivotvorenje službene isprave i Sklapanje štetnog ugovora.

Podsjećamo, u srijedu je izvedena akcija uhićenja kodnog imena Buyer zbog postojanja osnovane sumnje da su osumnjičeni kao organizirana grupa i uposlenici firme ‘Bosnalijek’ d.d. Sarajevo, ‘Brštanica’ d.o.o. Sarajevo i ‘Carpe Diem’ Sarajevo od 2002. do 2012. godine počinili više kaznenih djela, te na taj način oštetili ‘Bosnalijek’ d.d. Sarajevo, proračun Federacije BiH i proračun KS-a za milijunske iznose.

(Bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.