Ajla nije sama: Ni troje prvaka iz obitelji Brkić nemaju novca za Svjetsko prvenstvo

Roditelji još troje državnih prvaka Bosne i Hercegovine u karateu Snježana i Zlatko Brkić javno su se oglasili na društvenim mrežama, ističući kako ne mogu platiti njihov odlazak na Svjetsko prvenstvo u karateu, čime su dodatno privukli pozornost javnosti na teško stanje u sportu i općenito u društvu ove zemlje.

Status roditelja Veselka, Marina i Stele Brkić, koji su državni prvaci u karateu, te su osvajali brojna odličja na raznim natjecanjima u Europi podijelili su brojni mediji.

Našim zlatnim sportašima san se neće ispuniti jer ova država nema sluha za svoje najbolje sinove i kćeri. Nažalost, njihovi uspjesi nisu nikako, pa makar simbolično, nagrađeni od strane kluba, nadležnih državnih institucija, posebice onih zaduženih za sport, naveli su Snježana i Zlatko Brkić.

Brkići su pojasnili kako nisu u mogućnosti osigurati sredstva za Svjetsko prvenstvo u karateu koje se održava od 21. listopada do 3. studenoga na Tenerifima u Španjolskoj.

“Ostajemo doma. Želimo svima koji idu puno uspjeha i sreće”, poručili su roditelji zlatnih karatista.

Za odlazak na natjecanje svakoga natjecatelja potrebno je osigurati najmanje 1800 eura, što Brkići nisu u mogućnosti, piše HRT.

Slična situacija dogodila se s Ajlom Mahmutović, sedmerostrukom prvakinjom BiH, no za koju su se ipak nakon javnoag apela u kratkom roku prikupila potrebna sredstva.

Nedavno su i u Prvoj košarkaškoj ligi BiH-a dva kluba odustala od natjecanja zbog financijskih problema, a u cijelosti je obustavljeno natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi jer klubovi nisu u stanju platiti razmjerno visoke kotizacije za natjecanje.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.