Kočerin dobio parking stajalište za bicikla

Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH obilježila je u Širokom Brijegu “Europski dan bez automobila”.

Tim povodom je u dvorištu Osnovne škole Kočerin postavljeno parking stajalište za bicikla kako bi se ukazalo na potrebu za korištenjem prijevoznih sredstava koja manje zagađuju okoliš, a održana je i radionica s djecom.

Onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost posljedica su neodgovorne uporabe automobila u gradovima te je to i bio razlog da se 2000. godine 22. rujan proglasi Europskim danom bez automobila, naveli su iz EKO ZH.

Naime, u sklopu projekta Misli o prirodi, koji financira Vlada Švedske a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), formirani su Eko HUB-ovi na području Bosne i Hercegovine, a Udruga EKO ZH je nositelj Eko HUB-a Široki Brijeg.

Kroz projekt je planirano obilježavanje značajnijih ekoloških datuma kroz godinu, uključujući i svaki mjesec provođenje jedne inicijative u lokalnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na terenu, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

  • I to je sve što smo dobili od tzv”grada”, Hvala
    Ovim putem se zahvaljujemo načelniku koji će opet odnijeti pobjedu zahvaljujući brojanja glasova na Kočerinu kao i zadnji put…

  • Ovo je jako vrijedan i jako bita Projekt za razvoj ovog dijela općine, mnogo je vazniji od sirenja ceste prema Posušju. Zato se i skrece tema sa ceste i vodovoda, projekata koje grad obećanje a mi sami krpimo kako znamo

  • Hahaaa,haahaaaaa,jel i ovo investicija za izbore?Koji kreteni kolo vode u ovoj selendri pa to nema ni u Zanzibaru.Jel sljedece kupovina 2 tute za bebače?

    • Šta si se naložio budalo ,spavaš li ili ti ne da vrag vidi komentara od ponoći do 5 ujutro štancaš gluposti bolesnike ,ako se nešto radi nevalja ako se ne radi opet ti nevalja ,bolesna posla

  • Cilu općinu nam uznemirilo zbog par bicikli…

    Ha ha ha

    Ne znam tko je luđi, ovi koji su to stavili za vijest, ili mi koji smo zapeli za to…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.