Mladi hrvatski rukometaši u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Nakon pet pobjeda u grupnoj fazi izabranici Davora Dominikovića svladali su Island s čak 29:16.

Hrvatska je sjajno ušla u utakmicu i vrlo lako je povela sa 4:1. U 16. minuti bilo je +4 (7:3), no Island se tada vratio smanjivši na samo gol zaostatka (7:6). Uslijedila je fantastična završnica prvog dijela. Serijom 6:0, Hrvatska je odjurila i već nakon prvog poluvremena je imala šest golova razlike (13:7).

Island je u prvom poluvremenu zabio samo četiri gola iz igre, ponajviše zaslugom Ivana Ereša koji je u prvom poluvremenu sakupio čak osam obrana.

U nastavku susreta prednost je samo rasla, a na koncu je bilo velikih +13, a izbornik Dominiković je sredinom drugoga dijela promijenio praktički cijelu prvu sedmorku.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Filip Vistorop sa šest golova, Fran Mileta s pet, te Josip Šarac i Halil Jaganjac sa po četiri gola. Ereš je ponovno bio na najvišoj mogućoj razini sa 13 obrana, a Ivan Panjan je dodao još dvije obrane.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Orri Freyr Porkelsson s pet, te Robertsson Gabriel Martinezi Kristofer Andri Dadason sa po tri gola, prenosi HRT.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Tunisa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.