Neočekivano dobio šansu pa spasio HNK Čapljina i postao junak

U triler završnici koju je ponudila borba za opstanak u Prvoj ligi FBiH nogometaši Čapljine imali su razloga za zadovoljstvo.

Čapljinci su na kraju izborili opstanak i zadovoljni odlaze na zasluženu pauzu.

Pred sami kraj se činilo da će momčadi  s Bjelava trebati pravo čudo za opstanak, no stručni stožer i nogometaši “skupili” su redove i na kraju se radovali.

Jedan od ključnih poteza stručnog stožera Čapljinaca svakako je bilo promjena na golu. Šansu je u u drugom dijelu ludog susreta protiv Goražda (4:3) dobio Stefan Stevanović i od tada zacementirao svoje mjesto na golu. Goražde je nakon prvog dijela vodilo 3:1.

Do kraja je branio na svim utakmicama i s pravom ima razloga za zadovoljstvo.

Bilo je veoma uzbudljivo. Vodili smo grčevitu borbu za opstanak, bila je teška situacija kojoj smo pristupili maksimalno skoncentrirano i ozbiljno, te na kraju ostvarili cilj, odnosno ostali u ligi, priča Stevanović za SportSport.ba.

Potpuno neočekivano je dobio šansu protiv Goražda kada se činilo da čapljinski brod tone k Drugoj ligi Jug. Postao je junak svoje momčadi i pun samopouzdanja briljirao do kraja sezone.

Dobio sam priliku na poluvremenu što je sasvim čudno za jednog golmana.

Trener je imao povjerenja u mene što se ispostavilo kao jedna od ključnih situacija za opstanak. Nakon što sam stao na gol u sedam utakmica smo pobijedili čak pet, a tri puta sam mrežu sačuvao netaknutom. Naravno da sam zbog toga sretan, te i zbog izborenog opstanka. Pružajući kvalitetne partije dobio sam mnogo samopouzdanja za nastavak karijere, dodao je Stevanović.

Tek su mu 22. godine i svjestan je da pred sobom ima veliku priliku da svoju kvalitetu pokaže i u narednom razdbolju.

Imam dosta planova za budućnost, ali neka to ide korak po korak. Dobio sam veliki broj ponuda za ovdje, ali i inozemstvo, međutim trenutno ne želim razmišljati o tome kako mi ne bi stvarao pritisak. Sada želim dodatno poraditi na sebi, pa da na kraju svega odlučim što je najbolje za mene, ističe Stevanović, te dodaje:

Hvala trenerima i suigračima za podršku u dobrim, ali i lošim trenucima sezone koju smo zajedno izgurali do kraja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.