Svaki gol Salaha telekompaniju košta 2,6 milijuna eura

Najpoznatiji Egipćanin, napadač Liverpoola Mohamed Salah u domovini je toliko popularan da je na nedavnim predsjedničkim izborima u toj zemlji dobio oko milijun glasova, odnosno toliko je bilo nevažećih listića na kojima je dopisano njegovo ime.

Veliki sponzori svjesni su njegove popularnosti, pa je tako kompanija Vodafone odlučila darovati 11 minuta besplatnih razgovora svakom korisniku za svaki gol koji Salah postigne. Preračunato na novčani jezik, kada Salah zatrese mrežu to Vodafone stoji oko 2,6 milijuna eura (56 milijuna egipatskih funti). Na drugoj strani, jasno, s obzirom na Salahovu popularnost, znatno raste potrošnja mobilnih impulsa spomenute kompanije koja je iskoristila njegovu popularnost. Stoga je nepoznanica koliko zaista Vodafone zarađuje ili gubi na Salahu, vjerojatnije je da od toga iznimno profitira, piše SportArena.hr.

Salah je popularan ne samo zbog fantastičnih nogometnih vještina i golova, nego i zbog humanitarnog rada. Nedavno je jednoj klinici darovao više od pola milijuna eura, kako bi se nabavio uređaj za transplataciju koštane srži.

Salah mudro koristi i marketinške aktivnosti. Tako je nedavno snimio reklamu protiv droge i nezdravog načina života. Ubrzo nakon toga broj ljudi koji se liječe od ovisnosti u Egiptu porastao je za 400 posto. Njegov video na Facebooku je u tri dana pogledalo pet milijuna ljudi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.