Kuvajt želi graditi Koridor 5c

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se u ponedjeljak u Sarajevu s delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta na čelu s Njegovom Ekselencijom Waleedom Musaedom Al-Tabtabaeiem, predsjednikom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta.

Tema razgovora bili su unaprjeđenje odnosa dviju država, odnosno aktivno sudjelovanje kuvajtskih fondova u razvoju infrastrukture Bosne i Hercegovine i projektima na Koridoru Vc, kao i unaprjeđenje aerodromskih kapaciteta zračnoga prometa BiH.

Predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta istaknuo je da je kuvajtska strana spremna sudjelovati u svim prometnim infrastrukturnim projektima sa završenom projektnom dokumentacijom te je pozvao Ministarstvo da dostavi takve projekte kako bi se kuvajtski fondovi opredijelili za moguće investiranje.

Na kraju sastanka, kuvajtska delegacija obavezala se poslati službeni poziv za održavanje sastanka delegacija Bosne i Hercegovine i Kuvajta, na kojem će biti prezentirani projekti za čije investiranje je zainteresiran Kuvajt.

Ministar Jusko zahvalio se na pozivu te istaknuo da će Ministarstvo pripremiti prezentaciju projekata iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.