80 tisuća mladih na početku 23. Mladifesta

Mladi iz 65. zemalja svijeta predstavili su se sinoć na službenom početku Mladifesta 2012. Tema ovogodišnjeg međunarodnog molitvenog susreta mladih je „Gospodine, daj nam više vjere!“, a festival traje do ponedjeljka 6. kolovoza kada završava svetom Misom na Križevcu u 05.00 sati.

Početak 23. Međunarodnog molitvenog susreta obilježilo je predstavljanje mladih hodočasnika iz 65 zemalja svijeta koji su sa vanjskog oltara crkve sv. Jakova, noseći zastave zemalja iz kojih dolaze i govoreći na svojim jezicima, pozdravili ostale sudionike susreta molitve, pjesme, svjedočanstava, procesija, duhovne okrjepe i odmora. Nakon čega je uslijedilo središnje misno slavlje koje je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predvodio dr. fra Miljenko Šteko vikar Hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju 422 svećenika.

Nadahnuto propovijedajući dr. fra Miljenko  Šteko je na kraju svoje propovijedi mladima poručio: „Dragi mladi prijatelji krenite u život odavde s ovih dana molitvenog festivala sigurni da ste u naručju Nebeske Majke koja želi kročiti vašim putovima čuvajući vas kao dragocjeni biser. Njezina ljubav i majčinski blagoslov ovijaju život svakoga od vas. Sjetite se one rečenice izgovorene ovdje „Kad bi ste znali koliko vas volim, plakali bi ste od radosti“ to je predivno iskustvo tolikih ovdje u Međugorju, ponesi ga i ti dragi moj brate i draga moja sestro u Kristu i neka te krunica koju si maloprije pokazao podsjeća na to.“

Među sudionicima Mladifesta ove godine po prvi put su se našli i mladi iz Ruande, a pored navedenih svećenika koji su koncelebrirali na Misi dodatnih pedesetak svećenika tijekom cijele mise ispovijedalo je vjernike, tako da je Međugorje i večeras bilo jedna velika ispovjedaonica.  Jedinstveni zbor i orkestar sačinjen od glazbenika i pjevača iz cijelog svijeta pjesmom je uveličao misno slavlje, dok je  pedeset metarska krunica načinjena od balona ukrašavala nebo pored međugorske crkve. (Citluk.ba)

Festival se nastavlja sutra prema ranije najavljenom programu o kojemu smo već ranije pisali.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.