70 studenata dobit će jednokratnu novčanu pomoć od Grada Širokoga Brijega

Grad Široki Brijeg dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć za 70 studenata u iznosu od 500 KM, odlučeno je na 22. sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak.

Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o dodjeli jednokratne financijske potpore studentima viših godina u akademskoj 2022./2023. Nakon provedene natječajne procedure Grad Široki Brijeg će dodijeliti potpore za 70 studenata u jednokratnom iznosu od 500 KM.

Vijeće je utvrdilo i prosječnu konačnu građevinsku cijenu za 2022. godinu za 1 m² neto stambenog prostora u iznosu od 1.300 KM.

Usvojena je i suglasnost na imenovanje v.d. ravnateljice Javne ustanove Centra za socijalni rad Široki Brijeg – Radmile Gašpar.

Vijećnici su usvojili Program rada Gradskog vijeća za 2023. godinu, kao i izvješće o realizaciji Programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2022. godinu.

Prije početka sjednice prisegnuli su novi vijećnici nakon odlaska Dalibora Ravića i Antonije Banožić. Novi vijećnici su Dario Hrkać s liste HRS-a i Marin Ivanković s liste HDZ 1990, priopćeno je iz Grada Širokoga Brijega.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Obzirom da se i stipendija i jednokratna pomoć dodjeljuje iz gradskog proračuna zanima me dali će obitelj koja ima više studenata čije je dijete primilo stipendiju za deficitarno zanimanje moći predati papire za drugo dijete obzirom da u natječaju za stipendije stoji da je može primiti jedno iz obitelji.Logika bi bila da jednokratnu pomoć mogu primiti djeca koja u obitelji nemaju korisnike stipendije deficitarnih zanimanja.

  • Dali će se objaviti javno lista po kojoj se boduju studenti.Kako bi se skratila papirologija i sami roditelji zajedno sa studentima mogli preračunato koji student iz obitelji ima najviše bodova pa za tog studenta i predali papire jer će se vjerojatno dodjeljivati ponovo za jednog studenta iz obitelji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.