7 znakova koji vam pokazuju da ste u zdravoj vezi

Divan je osjećaj probuditi se jednoga dana i shvatiti da ste u stabilnoj, zreloj i zdravoj vezi. Znate da možete vjerovati partnesu/ici, sluša vas i poštuje, a vi ste sretni, lijepo vam je i maštate o zajedničkoj budućnosti.
Pitate se je li to to?

Donosimo 7 znakova koji vam pokazuju da ste u zdravoj vezi:

1. Kad se svađate, držite se teme
Ako raspravljate o nečem, ne zamjerate partneru sve loše što je napravio u proteklih 10 godina/mjeseci/dana, već raspravljate o tekućem problemu i držite se te teme dok ne riješite problem.

2. Uvijek ste iskreni jedno prema drugom

Nemate potrebu lagati. Ni o novcu, mišljenjima, stvarima koje (ne)volite. Ne skrivate stvari jedno od drugoga i otvoreni ste u svemu.

3. Svatko ima vrijeme za sebe
Volite provesti vrijeme sami i poštujete činjenicu da vaš/a partner/ica treba isto to vrijeme.

4. Lako komunicirate
Kad govorite, imate osjećaj da vas partner stvarno sluša i vi slušate njega. Iskreni ste i poštujete mišljenje onog drugog.

5. Ne želite promijeniti jedno drugo
U zdravom odnosu, partneri ne žele mijenjati jedno drugo. Ne, ne mislite da že “on naći posao pa že sve biti u redu” ili da će ona “prestati s izlascima do jutra pa će sve biti ok”. Jednostavno, prihvaćate jedno drugo i volite se baš takvi kakvi jeste.

6. Podupirete ambicije svog partnera/ice
Ne bojite se da će vaš partner/ica uspjeti – vi se tome nadate. Podupirete ga/ju na putu prema uspjehu i isto očekujete zauzvrat.

7. Preuzimate zajedničke odgovornosti
Oboje sudjelujete u kućanskim poslovima, nabavi namirnica i slično. To je znak da poštujete vaš odnos, vrijeme druge osobe i dom koji ste stvorili zajedno.

(jabuka.tv)

Komentiraj: