Širenje obitelji – Predstavljen novi Mégane Grand Coupé

Renault nastavlja sa širenjem modela u C segmentu. Poslije hatchbacka i grandtoura, treći član obitelji Mégane je novi Grand Coupé. Najskladniji i najatraktivniji četverovratni Mégane će koristiti svu naprednu Renaultovu tehnologiju, dokazanu u Novom Méganu, ali i drugim luksuznijim modelima.

Nakon predstavljanja novog Mégana 2015. godine i njegovog karavanskog derivata Grandtour u ožujsku 2016. godine, novi Mégane Coupé je najnoviji član obitelji Mégane.

Četverovratni Mégane je dio obnovljene Renault game, a svojim osobinama djeluje kao vozila iz višeg segmenta, što osigurava veću udobnost i užitak u vožnji. Njegov dinamični i prestižni stil je primjetan u fino obrađenim površinama dobro uravnoteženih proporcija, kao i prepoznatljivim prednjim svjetlima karakterističnim za novu gamu Renault modela, posebno po C-oblikovanom svjetlosnom potpisu.

Stakleni krov je dizajniran tako da povezuje vjetrobransko i stražnje staklo, što novoj Mégane limuzini daje izrazito elegantan dvodijelni izgled.

Najveća snaga novog Grand Coupé tradicionalno dolazi iznutra. Naime, prostor na stražnjoj klupi je među najkomfornijim u segmentu, dok trodijelna limuzina ispod atraktivno dizajniranog poklopca skriva prtljažnik zapremine 508 dm3 (VDO), koji ima jednostavni ”hands-free” pristup zahvaljujući sustavu Easy Trunk Access.

Novi Mégane Coupé koristi višestruke povlastice modularne CMF C/D platforme, te stoga donosi isti užitak u vožnji i vrhunsku opremljenost kao kod ostatka Mégane game kako bi ispunio očekivanja kupaca, koji su u potrazi za stilski privlačnim i ujedno praktičnim vozilom za svakodnevno korištenje.

Njegova oprema uključuje: 7-inčnu TFT digitalnu instrument ploču u boji, 8,7-inčni multimedijski tablet, R-LINK2, MultiSENSE sustav, head-up color display, Easy-Park susutav, te opsežnu opremu i moderne asistente u vožnji kao što su: kočioni sustav u slučaju nužde, upozorenje pri napuštanju vozne trake itd.

Zavisno od tržišta, gama motora se sastoji od dva benzinska i tri dizelska agregata:
• SCe 115 (petostupanjski ručni ili automatski CVT mjenjač)
• TCe 130 (šestostupanjski ručni ili sedmostupanjska EDC automatika s dvostrukim kvačilom)
• dCi 90 (šestostupanjski ručni mjenjač)
• dCi 110 (šestostupanjski ručni ili šestostupanjska EDC automatika s dvostrukim kvačilom)
• dCi 130 (šestostupanjski ručni mjenjač)

Potpuno novi Mégane Grand Coupé će se proizvoditi u turskoj tvornici u Bursi, a prodavat će se u više od 20 zemalja širom svijeta.

(www.jabuka.tv)