518 požara u ŽZH u 2019. godini, od čega dvije trećine u Širokom Brijegu i Ljubuškom

Iz Civilne zaštite ŽZH izvjestili su o broju požara, odnosno  intervencija vatrogasaca na području ove županije.

Prema podacima Operativnog centra ukupno je u Županiji Zapadnohercegovačkoj u 2019. godini evidentirano 518 požara.

Najveći broj požara bio je na području Grada Širokog Brijega (185) te Grada Ljubuškog (160), a evidentirano je 110 požara na području Općine Posušje i 63 na području Općine Grude.

Dakle, ako se anliziraju ovi podaci dolazimo do zaključka da je u Širokom Brijegu i Ljubuškom ukupno zabilježeno 345 požara, što od svih požara na području ŽZH čini čak dvije trećine. Što je možda i očekivano jer se radi o dva najveća grada ove županije, no opet radi se o velikoj brojci koja može biti upozoravajuća za sve građane.

Županijski operativni centar civilne zaštite sa sjedištem u Grudama nalazi se u sklopu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i radi neprekidno 24 sata, a funkcionira tako što su sva tijela vlasti, javna i druga poduzeća i druge pravne osobe dužni operativnom centru stalno dostavljati sve podatke, koje u okviru obavljanja svoje redovite djelatnosti primijete ili saznaju, a koji se odnose na sve vidove pojava i opasnosti koje mogu dovesti do nastanka prirodne ili druge nesreće, odnosno sve podatke koji se odnose na posljedice nastale djelovanjem prirodne ili druge nesreće, ističu iz Civilne zaštite ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke u 2019. godini evidentirane su i 43 intervencije pripadnika Gorskih službi spašavanja.

Pogledajte cjelokupno izvješće Civilne zaštite ŽZH o broju intervencija u protekloj godini.

Civilna zaštita ŽZH - Izvješće za 2019. godinu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.