50 zemalja ima svoje igrače u drugoj fazi Lige prvaka

Nakon što je postalo poznato svih 16 sudionika druge faze natjecanja u nogometnoj Ligi prvaka mnogi već s nestrpljenjem očekuju ždrijeb osmine završnice.

Ove sezone definitivno briljiraju Englezi pošto među 16 najboljih imamo čak 5 njihovih klubova, odnosno sveukupno 12 klubova iz liga “Petice”, te četiri kluba iz drugih europskih liga.

Sveukupno je 50 zemalja zastupljeno sa svojim igračima, jer pored 9 država koje imaju svoje klubove u osmini završnice još se u 41-oj državi svijeta mogu pohvaliti kako imaju svoje predstavnike u nastavku elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Među njima je i Bosna i Hercegovina sa dva svoja predstavnika, a to su najbolji nogometaši ove zemlje Miralem Pjanić iz Juventusa, te Edin Džeko iz Rome.

Hrvatska ima sedam svojih igrača, po dvojicu iz Reala (Luka Modrić, Mateo Kovačić) i Juventusa (Mario Mandžukić, Marko Pjaca), te po jednog iz Liverpoola (Dejan Lovren), Besiktasa (Matej Mitrović) i Barcelone (Ivan Rakitić).

Od zemalja iz susjedstva zastupljena je i Srbija sa pet svojih igrača, a to su Lovrenovi suigrači iz Liverpoola (Marko Grujić i Lazar Marković), zatim Duško Tošić iz Besiktasa, Nemanja Matić iz Manchester Uniteda, te Aleksandar Kolarov iz Rome.

Od zemalja koje nemaju svoje klubove u osmini završnice prednjače uobičajeno Brazilci kojih su čak njih 42-ojica izborili prolaz dalje, a slijede dakako Argentinci (25). Što se tiče Europljana koji nemaju klubove među 16 najboljih po broju igrača najjača je Belgija, jer ima čak 15 svojih igrača, a slijedi je Nizozemska (10).

Zanimljivo, Hrvatska je sa sedam svojih igrača na tom visokom trećem mjestu europskog poretka, a odmah uz bok njima je Srbija sa 5 svojih igrača. Pet igrača ima i Kolumbija kao treća najjača zemlja van Europe, dok su Meksikanci sa 4 igrača najzastupljenija zemlja Sjeverne Amerike, a Obala Bjelokosti također sa četiri svoja najzastupljenija afrička nacija.

Po četiri svoja igrača imaju i Urugvaj, Danska i Wales.

Po tri igrača imaju pak Švedska, Češka, Austrija, Poljska, te Čile.

Sa dva igrača zastupljene su Armenija, Egipat, Kamerun, Gana, Nigerija, te kao što rekosmo Bosna i Hercegovina.

Po jednog igrača još imaju Ekvador, Paragvaj, Albanija, Norveška, Rumunjska, Grčka, Tunis, Alžir, Kanada, Mali, Kostarika, Kenija, Mađarska, Estonija, Škotska, Senegal, Gruzija, te kao jedina azijska zemlja Južna Koreja, koja je to ostvarila zahvaljujući igraču Tottenhama Heung Min Sonu.

Zanimljivo je navesti neke od zemalja koje nemaju svoje igrače, a nekoć su ili još uvijek dosta dobro kotiraju u svijetu nogometa, a kao što su Rusija, Slovačka, Bugarska, SAD, Australija, Japan, Iran, Maroko, Južnoafrička Republika, Island, Izrael, Bjelorusija, Irska, Slovenija…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.