5 toplih preporuka gdje je Denzel Washington u glavnoj ulozi

Denzel Washington u dugogodišnjoj filmskoj karijeri postigao je gotovo sve.

Od Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Rat za slavu” (Glory) 1989. godine, drugih nagrada, pa do onih manje laskavih, poput izbora magazina “People” koji ga je smjestio među 50 najljepših ljudi na svijetu.

Zanimljivo je da nije želio postati glumac nego novinar, ali je dramska grupa na koledžu učinila da na kraju diplomira glumu. Oženjen je glumicom Paulette Pearson s kojom ima četvero djece.

Jednom od sinova je dao ime Malcolm, po velikom afroameričkom vođi Malcolmu X.

Kako bi se još lakše posjetili o kakvom glumcu se radi, portal Jabuka.tv vam donosi nekoliko njegovih odličnih filmova.

Američki gangster (American Gangster)

Nitko nije primjećivao Franka Lucasa, mirnog vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije, Ellswortha Johnsona, ali kada njegov šef iznenada umre, Frank iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svog vlastitog carstva.

Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom uspijeva se uzdići na sam vrh tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod.

Sakupljač kostiju (The Bone Collector)

Nekoć prisutan pri gotovo svakoj istrazi umorstva, genijalni forenzičar Lincoln Rhyme zadnje četiri godine proveo je prikovan za krevet, nepokretan nakon tragičnog incidenta.

Rhymeove depresivne misli prekida posjet bivših kolega, koji ga upoznaju s novim, zagonetnim slučajem ubojstva. Nakon pregleda fotografija koje je snimila policajka Amelia Donaghy, Rhyme shvati kako Amelia ima urođeni talent za forenziku.

Isprve neodlučna, Amelia kamerom nadomješta Rhymeov vid i sluh, te kreće u istragu koja će je odvesti na mnoga mračna i prijeteća mjesta, i suočiti s inteligentnim i opasnim ubojicom.

Insider (Inside Man)

Dalton Russell nije obični pljačkaš banaka. On je perfekcionista koji će zločin isplanirati do najmanjeg detalja i ništa prepustiti slučaju. Banda ulazi banku na Manhattanu, zaključava sva vrata, a ljude u banci uzima kao taoce.

Detektiv Frazier dolazi na mjestu pljačke kao glavni pregovarač. No, Dalton je uvijek jedan korak ispred zakona i sva nastojanja Fraziera da osujeti pljačku čine se uzaludna.

Malcolm X

Pokušavajući osigurati kakvu-takvu egzistenciju, mladi se Malcolm odao drogi i kriminalu što će ga odvesti u zatvor. Ondje će doživjeti preobraćenje nadahnjujući se tekstovima Elijaha Muhammeda, prvaka organizacije Nacija islama.

Nakon izlaska iz zatvora Malcolm će u Chicagu upoznati svog idola, promijeniti ime u Malcolm X i posvetiti se borbi protiv diskriminacije svojih sunarodnjaka vjerujući da je to moguće isključivo uz pomoć islama…

Philadelphia

Adrew Beckett slovi za jednog od najdarovitijih mladih odvjetnika u Philadelphiji što nije promaklo velikim odvjetničkim tvrkama. Najprestižnija od njih regrutira ga u svoje redove ne znajući da je homoseksualac te da boluje od AIDS-a.

Nakon nekog vremena znakovi bolesti postaju fizički vidljivi te ga se dojučerašnji kolege na čelu sa konzervativnim vlasnikom tvrtke odriču. Zbog navodnih problema u komunikaciji i loših poslovnih rezultata dobiva otkaz no ti su razlozi daleko od istine.

5 napetih znanstveno-fantastičnih filmova

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.