5 pića odličnih za vaše srce

Bolesti srca su vrlo često genetički uvjetovane, ali je za njih važna i prevencija. Pomognite sami sebi koliko možete kada je u pitanju vaše tijelo i zdravlje. Donosimo vam popis pet pića koji će pridonijeti zdravlju vašeg srca:

Kava

Možda ćete se iznenaditi činjenicom da kava ima veći antioksidativni učinak od čaja ili kakaa. Međutim, radi se o umjerenoj konzumaciji kave jer će kao takva pokazati zaštitni učinak na srce i smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Uz to, smanjit će upalne procese u tijelu.

Istraživanje je pokazalo da žene koje su konzumirale dvije šalice kave dnevno imaju 20% niži rizik od bolesti moždanog udara u usporedbi s onima koji ne piju kavu. Međutim, ako konzumirate više od četiri šalice dnevno – to dovodi do nesanice, umora i tjeskobe.

Sok od šipka

Šipak ima veliki antioksidativni učinak. Istraživanja su pokazala da redovito konzumiranje soka ili čaja od šipka može zaštititi vaše srce snižavanjem razine kolesterola u krvi. Šipak uvijek konzumirajte svjež i nezaslađen.

Crni čaj

Crni čaj sadrži antioksidanse koji će poboljšati zdravlje srca. Pokazalo se da konzumacija crnog čaja smanjuje razinu kolesterola, poboljšava funkciju krvnih žila, smanjuje rizik od moždanog udara… Pijte ga svježeg, bez zaslađivača i vruć.

Zeleni čaj

Čaj koji će pomoći da se smanji rizik razvoja bolesti koronarnih arterija. Također, povezan je sa smanjenjem kolesterola u krvi, a može pomoći u smanjenju rizika od krvnih ugrušaka i moždanog udara, prenosi Žena.hr.

Voda

Voda je najzdravije piće koje možete pružiti svom tijelu. Pazite da vam tijelo ne dehidrira jer u tom slučaju srce će trošiti više energije, a može dovesti i do hipertenzije, to jest povišenog krvnog tlaka. Pripazite koliko vode popijete na dnevnoj bazi jer za vaše tijelo i zdravlje nema boljeg napitka, a izvrsno je i za srce. Preporučuje se dnevno popiti 8 čaša.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.