5 dokaza da japanke mogu biti najopasnija ljetna obuća – Jabuka.tv

5 dokaza da japanke mogu biti najopasnija ljetna obuća

Vrućine je lakše podnijeti bosih stopala. Ne čudi stoga što mnogi posežu za obućom poput japanki koje nude osjećaj nagosti.

1. Japanke izazivaju bolesti

Stopala u japankama više su izložena bakterijama i virusima iz okoline. To može predstavljati veliki problem ako je oštećena koža ili se osoba porezala, jer će na ovaj način ti uzročnici mnogih bolesti ući u organizam te možda izazvati niz zdravstvenih boljki.

2. Usporavaju i čine ljude nespretnima

Konstrukcija japanki je takva da ne pruža veliku stabilnost za stopala, pa ako se hoda po neravnom terenu – npr. plaži, veće su šanse da se osoba spotakne.

japanke

3. Uništavaju pete i prste

Hodanje u japankama stavlja posebno opterećenje na pete. Guma ili plastika od koje su japanke najčešće napravljene ne ublažavaju jačinu tog opterećenja, što kroz dulje periode nošenja rezultira bolom u peti i nogama.

Često nošenje japanki može trajno promijeniti i izgled nožnih prstiju, koji se zbog zadatka održavanja obuće na stopalima često zakrivljuju što može predstavljati veliki medicinski, ali i estetski problem.

4. Japanke stvaraju žuljeve

Žuljevi između prstiju česta su posljedica nošenja japanki, što nije čudno kad ovu vrstu obuće na nogama održava tek tvrd komadić plastike ili tkanine. Oštećenje kože na stopalima dodatno ugrožava zdravlje, zbog izloženosti već spomenutim bakterijama iz okoline, piše Zadovoljna.hr.

5. Izazivaju bolove i mijenjaju tijelo

Ova vrsta obuće ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno što na dugotrajnoj razini može izazvati probleme s kralježnicom, kukovima i koljenima. Nošenje japanki se iz istog razloga ne preporučuje osobama sa spuštenim stopalima.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.