35. obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju

Više desetina  tisuća hodočasnika danas, kada se u župi Međugorje slavi  35. obljetnica Gospina ukazanja, pohodit će ovo marijansko svetište. Od  ranoga jutra rijeke hodočasnika pješaka slivat će se prema župnoj crkvi,  mnogi od njih bosonogi , a stići će sa svih strana Hercegovine, Hrvatske, dijela Bosne, te autobusima i vozilima iz bližih i susjednih zemalja. Prema podacima Informativnoga centra mir u međugorsku župu već su stigli hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD-a, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i drugih zemalja.

Hodočasnički putovi vodit će do crkve, Podbrda – mjesta Gospina ukazanja – i brda Križevca te Gospina kipa u dvorištu crkve… Proslava  35. obljetnice Gospina ukazanja  tradicionalno će se  obilježiti  euharistijskim slavljima, molitvama, klanjanjima, ispovijedima i pričestima.

Na uočnicu, središnju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Božo Milić, župnik župe Drinovci. Danas će se obilježiti   35. obljetnica Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Središnju svetu  misu  večeras   predvodit  će u suslavlju mnoštva domaćih i inozemnih svećenika  fra Branko Radoš, voditelj Katoličke misije u Luzernu. U 22 sata nastavlja se program s redovitim cjelonoćnim klanjanjem – sve  do samoga jutra. Svečane sv. mise na dvadesetak svjetskih jezika slavit će  se tijekom cijeloga dana, piše Večernji list.

MJERE OPREZA 

Iz Župnoga ureda Međugorje napominju kako se očekuje veliki broj hodočasnika pješaka te mole sve vozače da o tome vode računa, a  župljani da se pridržavaju mjera, plana i programa  policije koja će uredovati u prometu.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: