3 vježbe za čvrsto i seksi tijelo do ljeta

Boot Camp vježbe izmišljene su u američkoj vojsci. Riječ je o specijalnoj obuci koja je izmijenjena i prilagođena široj populaciji, a koja u samo dva tjedna daju izvrsne rezultate. Donosimo tri osnovne vježbe koje garantiraju čvrsto tijelo do ljeta.

Boot Camp vježbe karakteriziraju snaga i eksplozivnost te vještina i tehnika, a u sebi sadrže gotovo sve elemente poput trčanja skakanja, podizanja utega te klasičnih vježbi kao što su trbušnjaci, sklekovi i čučnjevi.

Trening je toliko intenzivan i učinkovit da već nakon dva tjedna možete primijetiti pozitivne promjene na svom tijelu, a stručnjaci objašnjavaju kako još uvijek nije kasno da se do ljeta vratimo u formu, ušvrstimo mišiće i zablistamo u kupaćem kostimu.

Čučnjevi
Stanite u raskorak tako da su vam stopala u širini kukova ili malo šire. Brzim pokretima spuštajte se u čučanj do visine u kojoj su vam potkoljenice i natkoljenice pod kutom od 90 stupnjeva, a koljena ne prelaze vrh tenisice. Težište tijela je na petama, a leđa moraju biti ravna.

Seat-up trbušnjaci
Vježba u kojoj sjedite na pod, raširenih nogu. Privucite stopala dok se ne spoje kao kod istezanja. Jastučić stavite između stražnjice i polovice leđa i krenite s rađenjem trbušnjaka.

Spuštate se skroz do podignutih ruku te se podižete dok vam kralježnica ne bude ravna te rukama dotičete pod ispred sebe, odnosno vlastita stopala.

Sklekovi
Legnite na trbuh, raširite noge u ravnini kukova ili malo šire te se podbočite na dlanove namještene šire od ramena. Podižite tijelo u sklek, a cilj je spustiti se što niže podu.

Ako su vam vježbe s klasičnim sklekovima preteške zamijenite ih ženskim sklekovima. Položaj je isti, a jedino je razlika u tome što je kralježnica ravna gotovo kao kod sjedenja te se oslanjate na koljena, a ne na stopala.

Napomene:
– Vježbe radite u serijama po 10 i to s 5 do 10 ponavljanja ovisno o kondiciji.

– Želite li dobre rezultate dovoljno je tri puta tjedno izdvojiti po pola sata te se iznojiti kao pravi marinac.  (Zadovoljna.hr)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.