3 pravila zaštite kože od sunca koja ne smijete prekršiti

Jedva smo dočekali toplo vrijeme okupano suncem kako bi uživali u prirodi, kupanju i sunčanju. No, iako je sunce popravlja raspoloženje i vrlo je zdravo za kožu jer potiče stvaranje vitamina D postoje tri pravila o sunčanju koja vi ni vaši bližnji nikako ne bi smjeli prekršiti. 

1. Zaštitni faktor kreme za sunčanje
Stručnjaci preporučuju da prije izlaganja suncu cijelo tijelo zaštitimo kremom čiji je zaštitni faktor iznosi najmanje 15 što se odnosi na sretnike tamnije puti.

Imate li pak svjetliju i osjetljivu kožu trebali bi se zaštititi barem faktorom 30, dok djeca ne bi trebala na sunce bez faktora 50.

2. Nanošenje kreme za sunčanje
Ako spadate u skupinu onih koji ljetovanje provode u hladovini to ne znači da vaša koža nije izložena štetnom sunčevom zračenju. Kremu nanesite još kod kuće.

Isto tako pobrinite se da je razmažete po koži u dovoljnoj količini, jer ukoliko nanesete pretanak sloj kreme na kožu, to može smanjiti njezinu učinkovitost za čak 50 posto. Kremu nanesite svaki puta nakon kupanja.

3. Njega koža nakon sunčanja
Čak i kada je pravilno zaštićena koža izložena suncu gubi vlagu i zato joj je potrebna dodatna njega. Nakon sunčanja kožu osvježite hidratantnom kremom ili losionom za poslije sunčanja.

Isto možete učiniti i s uljima poput bademovog ili maslinovog, ali ga nanesite na mokru, odnosno vlažnu kožu nakon tuširanja.

(Zadovoljna.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.