3 glavna razloga zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Je li to ljubav ili samo navika? Ovo pitanje sigurno su si postavile mnoge žene koje su se našle u lošoj vezi iz koje nisu znale naći izlaz. Jedno je sigurno – ljubav ne boli i vezu koja nas čini nesretnima jednostavno bismo morali prekinuti, ali često se dogodi da ostanemo u njima, piše Zadovoljna.hr.

Koji su glavni razlozi za ostanak u lošim vezama?

Razloga za ostanak u lošim vezama ima mnogo i vrlo su različiti. Ovdje donosimo tri ključna razloga zbog kojih ostajemo u vezama koje nas ne ispunjavaju, a koji se odnose isključivo na nas.

1. Zadovoljni smo s nezadovoljavajućom vezom zbog problema sa samopouzdanjem

Naša očekivanja po pitanju kvalitete ljubavnoga odnosa povezana su s načinom na koji doživljavamo sami sebe. Osobe s niskim samopouzdanjem koje vjeruju da vrijede manje od partnera, imaju manja očekivanja i nisko postavljene ljubavne standarde. Zbog toga su zadovoljni s vezom koja realno uopće nije zadovoljavajuća.

2. Bojimo se samoće, ali i nove veze

Što smo dulje u vezi, prekid nam teže pada. Stručnjaci kažu kako je strah od samoće još jedan od najčešćih razloga za odbijanje prekida odnosa koji nas čini nesretnima. Naviknemo se na prisustvo druge osobe u našem životu i upravo je ta navika kamen spoticanja na putu do prekida. Ljude plaši i pomisao na početak nove veze jer znaju da će teško steći povjerenje u potencijalnoga novoga partnera zbog prijašnjega lošega iskustva.

Evo kako zaliječiti slomljeno srce za samo 90 sekundi

3. Ne shvaćamo da netko emotivno manipulira nama

U trenutku kada shvate da želite izaći iz veze, toksični ljudi upotrijebit će manipulaciju kako bi vas prisilili da ipak ostanete u vezi. Psychology Today navodi kako su najčešće metode manipulacije usađivanje osjećaja manje vrijednosti i ponižavanje.

U jednom trenutku jednostavno povjerujemo manipulacijama, počinjemo misliti kako ne zaslužujemo bolje i da moramo biti sretni što nas sadašnji partner uopće želi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.