26 fotografija koje su rasplakale Hrvatsku: “Da ti se srce stegne kad vidiš ove prizore”

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimke svjedoka kataklizmičnog požara koji je jučer zahvatio Split i okolicu. Požar je danas stavljen pod kontrolu, ali mnogi vatrogasci još uvijek dežuraju na brojnim mjestima. Na Facebooku su se nedavno pojavile još neviđene fotografije vatrene buktinje koje su snimili građani, a koje otkrivaju katastrofalne razmjere požara.

Koliko je teška bila protekla noć za vatrogasce dovoljno govori činjenica da je požarišta u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu gasila čak 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila, a u pomoć vatrogascima i civilima u Splitu i okolici stigli su vatrogasci iz cijele Hrvatske.

Pročitajte i ➡ Lijepo za vidjeti – masovna navijačka mobilizacija u Hrvatskoj oko požara

Fotografkinja Damira Kalajžić na svom je Facebook profilu rano jutros postavila niz fotografija koje otkrivaju razmjere stravičnog požara, kao i činjenicu koliko se on približio kućama.

“Vidjeti ovaj prizor na vlastite oči i pri tome zabilježiti fotoaparatom ove trenutke, nije niti malo lako. Kada vidiš iz daljine kako vatra doslovno guta ljudske domove, kada vidiš koliko je to izvan kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama… Bez riječi sam”, napisala je.

Pročitajte i ➡ U požarima oko Splita izgorjelo 4500 hektara

U kasnijem statusu ona se ispričala zbog “pogrešnog navoda da ljudima gore kuće” jer se pogrešno izrazila zbog šoka od razornih prizora. No, njezine fotografije otkrivaju koliko je zapravo malo trebalo da vatra doista proguta domove u okolici Splita.

Fotografije su nastale u Žrnovnici oko 00.30 sati.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.