22-godišnjak postaje najmlađi vlasnik kluba u Engleskoj

Bivši engleski prvoligaš Sunderland, koji je danas igra u Trećoj ligi, trebao bi dobiti novog vlasnika, a riječ je o 22-godišnjem Francuzu Kyrilu Louisu-Dreyfusu, sinu bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louisa-Dreyfusa.

Većinski vlasnik Sunderlanda od svibnja 2018. bio je engleski poduzetnik Stewart Donald, koji ima 74 posto dionica. U četvrtak je objavljeno da će Stewart Donald prodati svoj vlasnički udio u Sunderlandu Kyrilu Louisu-Dreyfusu i sada taj dogovor treba odobriti Engleska nogometna liga (EFL).

Ukoliko Engleska nogometna liga odobri prodaju kluba, 22-godišnji Kyril Louis-Dreyfus postat će najmlađi predsjednik kluba u engleskom nogometu.

Za mene je velika čast biti u klubu tako bogate povijesti, koji je osnovan prije 141 godine. Ujedno, to je velika odgovornost, ali uvjeren sam da možemo vratiti Sunderland u Premier ligu, izjavio je Kyril Louis-Dreyfus.

“Stadion svijetla” na kojem igra Sunderland je deveti najveći stadion u Engleskoj, a ima kapacitet za 49.000 gledatelja. Sunderland je posljednji trofej osvojio 1973. godine, kada je slavio u FA kupu. Klub je šest puta bio prvak Engleske, a posljednji naslov osvojio je prije 84 godine, dok je iz Premier lige ispao 2017.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.