2022. godina je rekordna za Volvo kamione

Godina 2022. bila je rekordna za Volvo Trucks: kompanija je klijentima isporučila najveći broj kamiona ikada dosad i povećala tržišni udio u 41 državi.

Kompanija Volvo Trucks je u 2022. godini ostvarila svoj najbolji učinak u povijesti: širom svijeta isporučila je 145.195 kamiona, što je povećanje od 19 posto u odnosu na 2021. godinu, kada je isporučeno 122.525 kamiona.

Kompanija Volvo Trucks je također povećala svoj tržišni udio u segmentu teških kamiona (ukupne mase veće od 16 tona) na 41 tržištu diljem svijeta. Rekordi u isporukama i povećanju tržišnog udjela tim su veći ako se u obzir uzmu nestašice prouzrokovane poremećenim lancima snabdjevanja koje su prevladavale tijekom cele godine.

Imali smo fantastičnu godinu, s obzirom na neizvjesna i teška vremena u kojima živimo. Uprkos nestašicama prouzrokovanim poremećenim lancima snabdjevanja i teškoćama u proizvodnji, uspjeli smo da značajno povećamo obim poslovanja i kamione dostavimo našim kupcima, kako bi mogli uvećati i unaprijediti poslovanje. To smo uspjeli zahvaljujući bliskoj suradnji sa našim dobavljačima, kao i napornom radu obavljenom unutar naše organizacije, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

U Europi kompanija Volvo Trucks ima tržišni udio od 18,2 posto, što je najviše ikada dosad. Volvo Trucks je tržišni lider u nekoliko europskih država. Kompanija je također povećala svoj tržišni udio u Severnoj Americi na 10,8 posto i u Australiji na 17 posto. U Brazilu je kompanija Volvo Trucks povećala svoj tržišni udio na 24,6 posto i time po prvi put postala tržišni lider.

Uspješno smo predstavili nove proizvode i usluge tijekom godine i prodali smo vozila mnogim novim kupcima. Povratne informacije koje dobivamo od kupaca su da oni zaista poštuju naše visokokvalitetne i štedljive kamione, kao i profesionalnu i brzu podršku koju dobivaju od naše široke mreže prodavaonica i radionica. Svi ovi faktori doprinose i njihovoj profitabilnosti, kaže Roger Alm, prenosi Auto.ba.

Lideri u elektrifikaciji transporta

Kompanija Volvo Trucks je započela serijsku proizvodnju teških električnih kamiona 2022. godine, kao prvi proizvođač kamiona u svijetu koji je to učinio. Isporuke električnih kamiona sada jasno pokazuju pozitivan i rastući trend. SAD, Nemačka, Nizozemska, Norveška i Švedska su danas najveća tržišta za Volvo električne kamione.

(www.jabuka.tv /  Foto:Pexels)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.