13 trikova koji će vam pomoći da uštedite novac i proizvode iskoristite maksimalno

Radi se o trikovima koji će vam uštedjeti nešto novca jer ćete kupljene proizvode moći iskoristiti maksimalno do kraja, od svijeća, čokoladnih namaza do pudera, korektora, dezodoransa itd.

1. Napravite novu svijeću

Ukoliko vam je u staklenci ostalo vrlo malo svijeće koju zapravo više ne možete upaliti, ulijte u nju toplu vodu koja će omekšati vosak i odvojiti od stakla te će se naći na površini vode. Pustite da se stvrdne pa ga izvadite. Potom u sredini napravite rupu za fitilj te stavite na drugu svijeću slične veličine. Staklenku u kojoj se nalazila potrošena svijeća iskoristite za nešto drugo, na primjer, za držanje štapića za uši.

2. Iskoristite dezodorans do kraja

Ljudi koji upotrebljavaju dezodoranse u kamenu znaju vrlo dobro koliko ga ostane u pukotinama nakon što ga potroše. Želite li doprijeti do tih ostataka, zagrijte ga vrućim zrakom iz fena. Vidjet ćete kako se otapa i sakuplja na dno ambalaže.

Potom ga tako tekućeg ulijte na vrh posude i ostavite da se osuši (kao niže u videu). Imat ćete zaštitu od znoja za još nekoliko dana.

3. Kako do ostatka pudera?

Ako vam zatreba puder u kamenu ili prahu, a baš ste sve potrošili, postoji trik koji pomaže kod određenih vrsti ambalaže. Sa kovanicom otvorite posudicu sa donje strane jer tamo se zna naći još ponešto pudera koji će vas spasiti taj dan, dok ne kupite novi.

4. Iskoristite vlažne maramice maksimalno

Ponekad kada potrošite sve vlažne maramice, na dnu ambalaže u kojoj su stajale se zna naći zaostala tekućina. U tom slučaju uzmite kuhinjski ubrus, stavite unutra da povuče tekućinu u sebe i koristite kao vlažne maramice.

Iskoristite vlažne maramice maksimalno

5. Ne bacajte staklenku pekmeza

Staklenku u kojoj je nekada bio pekmez, a sada je prazna, iskoristite za pravljenje preljeva za salatu. Ne uklanjajte ostatke pekmeza zalijepljene na staklenci već u to ulijte maslinovo ulje i ocat, dobro promućkajte i dobit ćete ukusan i zanimljiv preljev.

6. ‘Iscijedite’ zadnju kap kreme

Kreme u tubama često je teško iskoristiti do kraja jer ih je nemoguće istisnuti. U tom slučaju prerežite ambalažu na dva mjesta kako je pokazano u videu. Čim uklonite dio ambalaže, vidjet ćete koliko još zapravo u njoj ima kreme do koja sada možete doći prstom. Ambalaža se reže na dva dijela kako bi gornji služio kao poklopac.

7. Ne bacajte mrežice od voća i povrća

One vam mogu biti odlično pomagalo za pranje posuđa. Uzmite nekoliko mrežica u kojima ste kupili voće ili povrće, zarolajte kao u videu, i to je to – dobit ćete svojevrsnu spužvu za pranje koja ujedno lakše uklanja i zalijepljene ostatke hrane sa posuđa.

8. Napravite čokoladno mlijeko

U staklenku u kojoj je bio čokoladni namaz, ali ste ga potrošili, ulijte toplo mlijeko, stavite poklopac i dobro promućkajte. Dobit ćete fini topli čokoladni napitak.

9. Spasite osušeni lak

Ovaj trik zna puno žena, no spomenut ćemo ga zbog onih koje za to još možda nisu čule, a vrlo je jednostavno. Kada vam se lak za nokte malo presuši od stajanja i postane pregust, ulijte u njega nekoliko kapi acetona i dobro promućkajte.

10. Iskoristite sav med

Ako vam u staklenci ostane meda zalijepljenog za stijenke, ne bacajte ga. Umjesto tog iskoristite ga do posljednje mrvice i to vrlo jednostavno. U staklenku stavite vrećicu čaja pa ga prelijte vrućom vodom, malo pričekajte, izvadite vrećicu i dobit ćete fini čaj koji možete piti topao ili rashlađen za osvježenje.

11. Spasite posljednje kapi parfema

Kada vam u bočici ostane malo parfema koji špricaljka ne može dohvatiti, uklonite gornji dio kao na videu, preokrenite i pritisnite uz tanjurić.

Vidjet ćete kako ostaci parfema izlaze i ostaju na tanjuru. Potom ih ulijte u losion za tijelo koji nema miris, dobro promiješajte i dobit ćete losion koji miriše baš kao vaš parfem.

12. Kako do ostatka korektora?

Jednostavno, uklonite gornji dio ambalaže kao u videu pa ugurajte kist. Na njemu će se naći više nego dovoljno korektora kojeg možete iskoristiti dok ne nabavite novi, prenosi 24sata.hr.

13. Spasite suhu maskaru

U tome će vam pomoći tekućina za leće. Uspite malo u maskaru, dobro protresite i nanesite na trepavice. Razmazivat će se gotovo kao kada je bila nova.

Get your money's worth with these 15 genius hacks!

Get your money's worth with these 15 genius hacks!

Posted by Blossom on Friday, 6 September 2019

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.