12 milijuna KM za pokretanje tekstilne proizvodnje u Hercegovini

Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Vuković uvjeren je da će poslovi tekstilnog poduzeća „Nikola Tesla“ u Hercegovini, već od 16.svibnja, zaživjeti, kada se u Bileći očekuje prijem oko 200 radnika.

”U Bileći su se dosad samo gubila radna mjesto zbog čega je na zavodu za zapošljavanje oko 2.700 ljudi, a u Hercegovini 16.900. Stoga je ovaj projekt veoma važan za cijelu Hercegovinu, iako je bilo dosta skeptika”, rekao je Vuković na press konferenciji u Banjoj Luci.

Dodao je da je planirano da se u Bileći ukupno zaposli 400 radnika, u Trebinju 800, Ljubinju 350, jedan manji broj u Berkovićima, a zainteresirane su i općine Foča, Rogatica, Višegrad, pa i Doboj.

U Bileći je, kaže, završena obuka radnika, kupljeni su stojevi i sve je spremno za početak rada „Nikole Tesle“, a i u Trebinji će se uskoro početi s obukom radnika, kao i u Ljubinju.

Narodna skupština RS-a je ranije dala garanciju da se RS zaduži za potrebe „Nikole Tesle“ za 12 milijuna KM, kako bi se u Hercegovini pokrenula tekstilna proizvodnja.

Komentirajući optužbe opozicije da entitetska vlast ne surađuje s lokalnim predstavnicima koji nisu iz SNSD-a, Vuković je to negirao, navodeći da se nijedna vlada nije odnosila „maćehinski“ prema Trebinju, ali i navodi da i Bileća neće prestati da traži, kako je rekao, da joj se vrati izgubljeno, kao što je sjedište Hidroelektrane Dabar.

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.