12.000 besplatnih ulaznica studentima za predstave u HNK Mostaru

Nastavak projekta “HNK za studente, studenti za HNK” najavljen je prezentacijom studentskih vaučera u amfiteatru Sokrat na Sveučilištu u Mostaru održanoj u četvrtak.

Riječ je o projektu pokrenutom prije sedam godina s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, navodi se u priopćenju HNK Mostar.

Uz financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske, odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u okviru ovoga projekta svake se akademske godine, odnosno kazališne sezone, studentima Sveučilišta u Mostaru besplatno podijeli 12.000 vaučera/ulaznica za predstave mostarskog kazališta.

Na prezentaciji su sudjelovali ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Božidar Bartulović, prorektor Sveučilišta u Mostaru za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić te član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru te jedan od voditelja Dramskog studija mladih HNK Ivo Krešić.

Drago mi je što nastavljamo ovaj, i za HNK Mostar i za studente SUM-a, važan projekt te što time jačamo suradnju između dvije vrlo važne institucije hrvatskog naroda u BiH. Veliko nam je zadovoljstvo naglasiti kako na mnogim našim predstavama studenti SUM-a ispune veći dio naše dvorane. Stoga, pomalo u šali, volimo reći kako imamo najmlađu, najobrazovaniju i najljepšu publiku u regiji (…), kazao je Vukoja te tradicionalno uručio vaučer s brojem 0001 predsjedniku Studentskog zbora Božidaru Bartuloviću.

Suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru ulazi već u sedmu kazališnu sezonu. Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Vlada Republike Hrvatske prepoznali su značaj te suradnje financiranjem ovog projekta, a zainteresiranost studenata za vaučere govori o njegovoj uspješnosti, rekao je Bartulović.

Na prezentaciji vaučera, studenti su pozvani i na daljnje sudjelovanju u Dramskom studiju mladih HNK Mostar.

Studenti Sveučilišta u Mostaru besplatne vaučere mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora svaki radni dan od 10:00 do 14:00 sati.

(www.jabuka.tv | Foto: HNK Mostar)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.