10 Iranaca, tri Iračana i četiri Sirijca za vikend u ŽZH

Sedamnaest stranih državljana zatečeno je tijekom vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke, od čega 10 iz Irana, tri iz Iraka i četiri iz Sirije.

Od 17 migranata koje su zatekli policijski službenici u ŽZH, njih 10 nije imalo Potvrdu o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil pa su predani djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški, a preostalih sedam, koji su posjedovali potvrdu, upućeni su u prihvatni centar za azilante.

Od ostalih događaja tijekom vikenda, MUP ŽZH u biltenu “Halo 122” izvijestio je da je evidentirano pet prometnih nezgoda, od toga četiri s manjom materijalnom štetom i jedna prometna nezgoda s većom materijalnom štetom. U ovim nesrećama jedna osoba zadobila je tjelesne ozljede.

Evidentirana su i tri kaznena djela, od toga jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv zdravlja ljudi Kaznenoga zakona FBiH, jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno kazneno djelo iz područja kaznenih djela protiv čovječanstva i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom KZ BiH. Navedena kaznena djela su u potpunosti rasvijetljena.

Tijekom vikenda evidentirana su i dva narušavanja javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a.

(www.jabuka.tv | Foto: ilustracija)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.