U Knešpolju proslavljen blagdan svetoga Ivana Krstitelja

Procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice (Vrela svetoga Ivana) započela je svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u Knešpolju, gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

Procesiju je predvodio fra Mario Ostojić, a svečano misno slavlje predvodio je fra Serđo Josip Ćavar, vikar u župi Posušje. Na samom početku misnoga slavlja fra Serđo Josip blagoslovio je vodu. Za vodu iz rijeke Crnašnice u Ivanjskoj noći vjeruje se da njezinim uzimanjem i umivanjem ljudi ostaju zdravi kroz cijelu godinu.

Nakon svete mise na prostoru školskoga igrališta u Knešpolju održana je 10. tradicionalna Večer folklora pod nazivom “Crnašnico – izvore života 2016.”, a koja se održava u sklopu manifestacije “Briješka zvona”. Na samom početku programa nazočnima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Miro Kraljević, pokrovitelj ovogodišnje ivanjske noći u Knešpolju.

Na Večeri folklora “Crnašnico – izvore života 2016.” osim domaćina, Hrvatskoga kulturno-umjetničkoga društva “Crnašnica”, nastupili su HKUD-ovi “Uzarići”, „Paurija“ Netretić,  „Sveti Ante“ Dretelj, „Fra Ivan Antić“ Kongora i gangaši Grude-Široki Brijeg.

 

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: