Ljubuški: Na Županijskom natjecanju iz pružanja prve pomoći sudjelovao preko 150 mladih

U četvrtak je, u krugu Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom, u organizaciji Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke i pod pokroviteljstvom Vlade ŽZH, održano 12. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola.

Posebna radost učenika, nastavnika, naših mladih volontera osjećala se posebno iz razloga što se natjecanje održava u Tjednu Crvenoga križa, koji se obilježava ove godine pod motom ”Humanost i solidarnost – to smo mi!”. I zaista, sunčan dan, dječji osmijeh i radost preko 150 sudionika natjecanja nije se mogla skriti.

Organizacijski odbor ovogodišnjeg 12. Županijskog natjecanja posebno zahvaljuje pokrovitelju natjecanja Vladi Županije Zapadnohercegovačke, kao i gradskim i općinskim vlastima koji su osigurali prijevoz učenika, markiranata i šminkera iz svih naših gradova i općina prema Ljubuškom, ovogodišnjem gradu-domaćinu natjecanja.

Kako bi pokazali usvojena znanja i vještine na natjecanju, učenici se pripremaju cijelu školsku godinu zajedno sa svojim mentorima, nastavnicima u školama koje natjecatelji predstavljaju i svakako nam je obveza zahvaliti i ohrabriti nastavnike te voditelje sekcija prve pomoći i Crvenoga križa u školama naše Županije da nastave prenositi znanja i vještine iz pružanja prve pomoći našim mladima, našoj budućnosti.

U Širokom Brijegu održano gradsko natjecanje u pružanju prve pomoći

Nakon pripreme različitih simuliranih situacija (od izleta osoba s invaliditetom, pucnjave na svadbi do požara u školi), zahvaljujući šminkerima, glumcima/markirantima, vatrogascima Profesionalne vatrogasne postrojbe – PVP Široki Brijeg te policijskim službenicima Policijske uprave Ljubuški, a pod budnim okom Ocjenjivačkog povjerenstva sastavljenog ove godine od 19 sudaca, na čelu s glavnom sutkinjom natjecanja dr. Božanom Ćavar, natjecalo se osam ekipa osnovnih i srednjih škola iz svih gradova i općina ŽZH.

Nakon gotovo tri sata, koliko je trajao radni dio natjecanja, proglašeni su rezultati:

U kategoriji pomladak (osnovne škole):

  1. Osnovna škola Ruđera Boškovića – Grude
  2. Osnovna škola Kočerin – Široki Brijeg
  3. Osnovna škola Franice Dall’era Vir – Posušje
  4. Osnovna škola Marka Marulića – Ljubuški

U kategoriji mladež (srednje škole):

  1. Srednja škola Antuna Branka Šimića – Grude
  2. Gimnazija fra Dominika Mandića – Široki Brijeg
  3. Gimnazija fra Grge Martića – Posušje
  4. Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića – Ljubuški

Nakon euforičnog i energičnog dočeka rezultata, uručena su prigodna priznanja i diplome kapetanima ekipa a za najboljeg glumca/markiranta natjecanja proglašena je Gabriela Ćubela, učenica Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Nakon natjecatelja, zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u realizaciji ovogodišnjeg 12. Županijskog natjecanja iz pružanja prve pomoći uručene su domaćinu Davorinu Mediću, ravnatelju Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, Dragi Martinoviću, ravnatelju Uprave civilne zaštite ŽZH, Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi – PVP Široki Brijeg, Policijskoj upravi Ljubuški te svim gradskim i općinskim organizacijama Crvenoga križa.

Zadovoljni i ispunjeni srećom, a pokazalo se i najspremniji, Županiju Zapadnohercegovačku na ovogodišnjem Federalnom natjecanju iz pružanja prve pomoći predstavljat će ekipe Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude i Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, priopćeno je iz Crvenog križa ŽZH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.