Uhićeno pet Ukrajinaca na Ilidži zbog otmice Sirijca

Na Ilidži je u četvrtak uhićeno pet Ukrajinaca zbog otmice muškarca, državljanina Sirije.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, pod nadzorom tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽS nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju tog kaznenog djela, priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Policijska uprava Ilidža obaviještena je u četvrtak oko 15:40 sati, da je na kružnom toku u naselju Pejton (Ilidža) više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS su operativnim radom na terenu pronašli predmetni kombi Ford, u samouslužnoj autopraonici na području Ulice Plandište i muškarca, D.D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s događajem.

Nedugo zatim, u Ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti motorno vozilo Škoda u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽS djelo je okvalificirao kao Protupravno lišenje slobode (članak 179. KZ FBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog kaznenog djela, slobode su lišeni: Y.L. (2005.), Y.H. (2003.), O.I. (1985.), D.D. (2004.) i A.M. (2005.), svi iz Ukrajine.

Prethodno, policijski službenici su locirali objekt u kojem je protupravno bio zadržan muškarac A.E.A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na liječnički pregled, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su izvršili pretres kuće, te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj, navodi se u priopćenju MUP-a Županije Sarajevo.

(www.jabuka.tv | Foto: Klix)