ZZO HNŽ: Cijena markice za 2018. godinu iznosi 20 KM

U prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ u Mostaru Privremeno Upravno vijeće Zavoda održalo je šestu redovitu sjednicu na kojoj je razmatralo šesnaest točaka dnevnog reda.

Pored izvatka iz zapisnika s prethodne sjednice i redovitih devetomjesečnih izvješća o privremenoj spriječenosti za rad do i preko 42 dana, liječenju izvan županije, potrošnji lijekova s Liste lijekova, provedenim postupcima javnih nabava i izvršenju Financijskog plana Upravno vijeće razmatralo je i usvojilo Odluku o visini premije osiguranja (markice) za 2018. godinu

Premija će, kao i ranijih godina, za osiguranike starije od 18 godina iznositi 20 KM po osiguraniku.

Djeca do navršene 18. godine života oslobođenja su plaćanja premije osiguranja-markice, naveo je ZZO HNŽ u svom priopćenju.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Je li vas sram,za što ide taj novac. Kako to da u Hercegovačko -Neretvanskom kantonu su um irovljenici i djeca oslobođeni plaćanja ovih markica a kod nas u ZHŽ-ji nisu..Po čemu smo različiti,jesmo li mi boljeg imovinskog stanja itd. Ovo je jedna klasična ,brutalna pljačka svoga natoda,čemu onda zdravstveno osiguranje kad bez ove markice sve plaćaš…Kuku nama sa ovakvim lopovima…

  • Tako je Zore.Nasi stari roditelji su placali citav zivot i nije ih stid naplatit starom didu preso 80 godina ili studentima crno ispod nokta dadose za skolarine i jos za dom svake godine lijecnicno vade.U Sirokom 50 km, a u Mostaru 20 km.Ma ogulili bi nam kozu da mogu .Sta mi dobijemo za tu markicu ????

  • Nezna bas kome ce im ove markice kad ode sve za jos koju godinu nece imat kome prodavat stari ce pomrit a mladi otic onda ce izmedu sebe krast.

  • U fra Didakovo vrijeme : “S nepismenim ljudima možete manipulirati, iskoristiti i izrabljivati ih, što su upravo činili razni osvajači i njihove vlasti koje su se smjenjivale kroz povijest Hercegovine. Najbolje što je Hercegovina imala iz nje su uzimale, a gotovo ništa u nju ulagale. “- isto vrijedi i danas. VLAST SAMO UZIMA, ali narod danas pismen, a opet izmanipuliran….Tako se, u pismu Mostarskom okružnom predstojniku, fra Didak grčevito bori za svoj ugroženi narod. Kad u Mostaru i Sarajevu nije pronašao sluha za patnje svoga naroda fra Didak odlazi na carski dvor u Beču, kamo nosi sedam vrsta hercegovačkog kruha: sijerak, kukuruzovinu s mekinjama, karišik, proso, šilj, bar i kljenovu koru, da car vidi što je ovom narodu za hranu jedino ostalo. IMA LI DANAŠNJA VLAST SLUHA ZA OBIČAN PUK, njima 5 neradnih dana a nekima jedva 1 ili i taj jedan se mora mijenjati s kolegom ili kolegicom za smjenu ovisno je li misa u jutarnjem ili popodnevom terminu. NAMA TREBA NOVI FRA DIDAK, MOŽE LI GA HERCEGOVINA VIŠE IZNJEDRITI?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.