ZZO HNŽ-a započinje distribuciju premije osiguranja za 2023. godinu

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije u četvrtak, 1. prosinca, započinje redovnu distribuciju premije osiguranja za 2023. godinu koja će trajati do 1. ožujka 2023. godine, objavili su u utorak iz tog zavoda.

Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite. Cijena premije, kao i prethodnih godina, je 20 KM po osiguraniku, napominju iz Zavoda.

Dalje navode kako su osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođena djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi.

Po isteku redovne distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Djeca koja u 2023. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18. godine života, pojasnili su dodatno iz Zavoda.

Pored devet područnih ureda, i ove godine, Zavod je organizirao punktove za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu.

U Područnom uredu Mostar (u Ulici braće Fejića), izdvojenom šalteru Područnog ureda Mostar (Bulevar narodne revolucije) i Područnom uredu Konjic raditi će šalter pošte na kojemu će se, za vrijeme redovite distribucije, moći vršiti uplate premije osiguranja.

Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta, poštanski šalter u područnim uredima Zavoda) na depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611), ističu iz Zavoda.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Te markice su apsolutna prevara, a prevara je i izdvajanje iz osobnih dohodaka jer se za taj novac ne dobija adekvatna usluga, od najmanjeg do najvećeg poreznog obveznika (svaki lijek, pelene WC papir sve se mora osobno donijeti) to nije uredu.

  • Što će nam markice,kada sam bila kod doktorice,kaže jednom godišnje (najnovija vjest) mogu se vaditi nalazi,ako hoćeš provjeru nekog nalaza ne može,znači idite privatno,,ct pola godine,tko će to dočekati, tjeraju ljude privatno,zato imamo na svakom ćošku privatne lab.i klinike.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.