ŽZH: U prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe, požar na divljoj deponiji u Širokom Brijegu

Civilna zaštita Županije Zapadnohercegovačke registrirala je tri prometne nesreće koje su se dogodile u četvrtak, od čega dvije u Ljubuškom i jedna u Širokom Brijegu.

Kako je priopćeno iz Civilne zaštite ŽZH, u četvrtak u 8.40 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnoj cesti M6 u Ljubuškom, u Ulici Vitinska. U ovoj prometnoj nesreći nastala je manja materijalna šteta.

U Ulici hrvatskih branitelja u Ljubuškom dogodila se prometna nesreća u 19.45 sati. U ovoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna osoba te je zabilježena manja materijalna šteta.

U Širokom Brijegu zabilježena je prometna nesreća koja se dogodila u 17.10 sati., u kojoj je ozlijeđena jedna osoba te je zabilježena materijalna šteta.

Dodajmo da se u četvrtak oko 14.00 sati na Trnskoj cesti u Širokom Brijegu dogodio lančani sudar u kojemu su sudjelovala tri vozila.

Široki Brijeg: Lančani sudar na Trnu

Iz Civilne zaštite ŽZH dodaju da je u četvrtak od 8.20 do 9.15 sati gorio otpad na divljoj deponiji u mjestu Trn u Širokom Brijegu. Požar na ovoj deponiji iza širokobriješke tvrtke Feal gasila su dva vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.

(www.jabuka.tv)4 komentara

 • A koja se od 196 divljih “deponija” na Trnu zapalila? Nadalje,koliko se požara očekuje na ostalih 3820 divljih odlagališta u općini Široki Brijeg do kraja ove godine? Ima li plan koliko će se broj odlagališta povećati u sljedećoj “petoljetki”? Što inspekcije, policija, sudovi i druga vlast čine da se broj divljih odlagališta smeća barem smanji? Ima li prijava, kazni i tako toga?

 • Odgovori:
  1. Zabalila se divlja deponija 143.
  2. Očekuje se još 62 požara do kraja ove godine.
  3. Očekuje se povećanje 3-5% broja divljih odlagališta.
  4. Vlasti čine minimalno koliko je u njihovoj moći, i na ovakav način rade koliko mogu, jer kao i dosta institucija kod nas, neki su preopterećeni, dok drugi ne rade ništa, i stoga je rezultat minimalan.
  5. Nema prijava i kazni, jer narod ne prijavljuje svoje susjede da se ne bi zamjerali jedni drugima.
  Iznimke su sve one prijave zbog narušenih dobrosusjedskih odnosa, pa ih sud smatra zlonamjernima i kao takve odbacuje.
  Dakle, ako se dobro gledaš sa susjedom, ne prijavljuješ njegove kriminalne radnje. A ako si se zakačio sa susjedom nema koristi, jer sud smatra da “iznosiš” na čovika…

 • Moze se prijavit ,ali ako si podoban vlasti mogu ti sve ukrast i otet ,niko nece ni prstom maknut.
  Nece te policija ni sud zastitit mozes umirat od boli zbog nepravde .
  Smece ti iznad kuce dovozi i niko nece reagirat,to je vlast .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.