ŽZH: Rekordan broj nezaposlenih, Vlada smanjila sredstva za investicije općinama

Prije tjedan dana pisali smo o najvećoj nezaposlenosti u povijesti Županije Zapadnohercegovačke, gdje posao traži 10.480 osoba, a radnih mjesta je sve manje, pogotovo za mlade koji se najčešće nakon završetka fakulteta zaposle u drugoj struci ili se pak ne zaposle nikako.

Prvi put od osnutka Županije broj nezaposlenih prešao je psihološku barijeru od 10.000, a broj je za isto razdoblje prošle godine veći za 762 osobe. Većinu nezaposlenih čine mladi do 35 godina.

Poticajne mjere za kvalitetniju privredu, najavljene početkom prošle godine, ostale su samo najava. U međuvremenu, Vlada je smanjila sredstva za kapitalne investicije općinama. 

U prilogu Federalne televizije o nezaposlenosti u ŽZH govorili su: Zora Mikulić (predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH), Velimir Begić (novinar 24 sata), Igor Slišković (Inicijativa za Široki Brijeg) te Marija Herceg (predsjednica Udruge mladih Agape Ljubuški).

slija2 zora marija2

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • kod nas se ne isplati radit u privatnika nikako,jer poslodavci sebe namiruju a radnicima minimalac i jos se nesmijes javit za bilo kakvu nepravdu jer samo ti kaze pun je biro,daju ti minimalac i ko te jebe,a sebe oni namiruju sa novim autim koje kupuju sebi ,djeci ,rodbini i itd.SVI PRAVAC NJEMAČKA.

  • Naši su stari iz raznoraznih razloga bježali u svijet a evo bojim se da se i današnjim generacijama sprema ista stvar,sa ovakvim plaćama kakve već jesu,se ne mogu pokriti ni osnovni životni troškovi,žaliti se nemamo kome,političari su nas do ovoga i doveli.

  • Štrajk jedina opcija.sve blokirati.narod je totalno neorganiziran i samo Čeka da mu neko nešto da.toga više nema-sami se moramo izboriti za svoje

  • ustali bi ovi što su na birou, što ne mogu odvest djecu kod zubara i dati im za sendvića. Džaba se borit za prava radnika koji radi dok se ne zaposle ovi sa biroa. to što je toliko ljudi nezaposlenih daje poslodavcima neograničenu vlast nad životima radnika

  • ŠTA JE ČINITI NAMA I NAŠIM ČL. OBITELJI KOJI SMO GODINAMA NA BIROU I NEMAMO NIŠTA *** KAKO PREŽIVJETI , SRAMOTNO JE KOLIKO IH JE ZAPOSLENO U DRŽ. USTANOVAMA BESPOTREBNO ,,, PLATE DO PLAFONA A IGRAJU IGRICA I KARTI NA POSL. KOMPJ.

  • Neka lopina oni su navikli na tri plat Cile direktor u hipo banki nema dana rata ima cin pukovnika a krao u karitasu sa fratrom jozom i bili coric stamota

  • Njemacka jedva ceka da dodemo,jer oni se ugusise u novcu i ne znaju sta ce od njega.Mi moramo ovdje nesto poceti tj.STRAJK drugo nista ne pomaze.Privatnici do juce radili i krali po drzavnim ustanovama,pa misle da smo i mi takvi kao oni.Gledam po kaficima,ne odmice se gazda od sanka,jer misli da ce mu radnik nesto ukrasti,jer je on do juce tako radio.MAFIJA!

    Vidim da vam nije poznato koliko u Njemackoj obitelji “ZIVI”od socialke 470eura i bori se za zivot,pa jedva cekaju da mi iz Hercegovine dodemo .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.