ŽZH: Protupožarna sezona na vratima, a nedostaje vatrogasaca i opreme

Nedostatan broj vatrogasaca i nedostatak opreme predstavljaju veliki problem u pripremama za predstojeću protupožarnu sezonu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Istaknuli su to pomoćnici načelnika za civilnu zaštitu u ŽZH na 3. sastanku koji je u ponedjeljak održan u sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama. Sastanku su nazočili Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH, i općinski predstavnici civilne zaštite: Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, Ljubo Bradarić, šef Odsjeka civilne zaštite Općine Posušje, Mario Bajto, pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu, i Mile Pejić, pomoćnik načelnika Općine Grude za gospodarstvo, inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu.

Ravnatelj Martinović na sastanku je istaknuo da će ovih dana biti dodijeljena sredstva posebne naknade za zaštitu od požara i vatrogastva općinama/gradu, odnosno njihovim vatrogasnim postrojbama, u ukupnom iznosu 15.000,00 KM, namijenjena za opremanje postrojbi.

Pomoćnici načelnika za civilnu zaštitu su istaknuli da su se, sukladno mogućnostima, pripremili za predstojeću protupožarnu sezonu, ali da – pored opreme – veliki problem predstavlja nedostatan broj vatrogasaca.

U tom smjeru neke od općina su već sklopili ili će do kraja mjeseca sklopiti ugovore o djelu kako bi u protupožarnoj sezoni otklonili ovaj problem.

Na ovom sastanku ravnatelj Uprave Drago Martinović upoznao je nazočne i s tijekom edukacije učenika osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koja će se nastaviti u rujnu, tj. s početkom nove školske godine.

Na kraju sastanka ravnatelj Martinović je najavio obuku članova županijskoga, gradskoga i općinskih Stožera civilne zaštite, koja će se održati u ponedjeljak 18. lipnja u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.