ŽZH: Plaćanje “markica” za 2018. godinu samo u bankama i poštama

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke započeo je 18. prosinca s prodajom premija osiguranja – “markica” za 2018. godinu, a cijena je 20 KM po osobi. Uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se, za razliku od prethodnih godina, isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnoga prometa, odnosno u bankama i u poštama.

Osobe do navršenih 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi oslobođene su plaćanja participacije i imaju pravo na besplatnu markicu. Osobe koje navršavaju 18 godina života u 2018. godini, besplatnu markicu mogu preuzeti do 30. ožujka 2018. godine, a markica će im vrijediti tijekom cijele godine.

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, točnije do 30.ožujka 2018. godine, uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnoga prometa (banka, pošta) na broj depozitnoga računa Zavoda: 3060030000648268.

Kako bi se osiguranicima izašlo u susret te u cilju povećanja učinkovitosti i kvalitete poslovanja, djelatnici Zavoda bit će raspoređeni na izdvojenim šalterima u poštanskim uredima HP d.o.o. Mostar (Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Posušje).

Zdravstveno osiguranje: U Mostaru potpisan ugovor za prodaju “markica”

Osiguranici koji premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osiguranika, prilikom preuzimanja premije osiguranja (markice), pored naloga za plaćanje, Zavodu trebaju dostaviti i obrazac za uplatu premije s popisom osiguranika za koje su uplatili premiju osiguranja.

Popis treba sadržavati ime i prezime osobe za koju je uplaćena premija osiguranja te matični broj (JMBG) osobe za koju je uplaćena premija osiguranja. Valjano popunjen platni nalog, uputu te obrazac za uplatu premije osiguranici mogu dobiti u Područnim uredima, a isti se mogu preuzeti i s web stranice Zavoda, prenosi Radio Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Ovo je sada skuplje za naknadu u iznosu od 1,80 KM. Mislim da je i ovo dotaknulo dno. Da sada sam kupovao markice za pet osoba, nikakva oslobađanja nisam mogao koristiti više ne namjeravam. Hvala na pogodnostima koju daje markica!!! Možete slobodno uz markicu naplaćivati i RTV taksu!

    • to je najodvratniji dio, zamisli potvrdu za studente traže. Nije im dovoljan indeks s ovjerenim semestrom. Nije ni čudo, većina njih tamo niti ne zna što je indeks!

  • Netreba mi nikako markica svakako moramo ici kod privatnika. Neki dan odvedem sina na pregled i njegova doktorica nam da uputnicu za ultrazvuk jos zena napise da je hitno i odemo na radijologiju i kaze ona sestra meni 15. 03 2018 ali ja kazem da djete boli i da nemoze cekat kaze ona meni idite privatno .jebem im mater svima jadni narod sta nam rade.

  • Pa ne zove se dzaba HDZ.Hrpni Drpni Zajebi.pa jos Dragance kaze da zeli ostat o BiH kako i nebi kad mu mi sve placamo.Sram te i stid bilo zato moj narode ne glasajmo vise za HDZ.samo nas u propast.vodi a nas Dragan onda nek ide vani radit.

  • Kad je andrija fratar kupio auto mora i covic sta je vqma. Ove godine uplata u posti i banki. A iduce godine doce covic pred vrata za pare. Hehe

  • A da bi naplatila obitelj pogrebninu od 200 KM u Zdravstvenom uredu nije dovoljan smrtni list u kojem sve piše nego moraš donijeti desetak potvrda i podnijeti zahtjev Povjerenstvu da odobri.
    Kao da ne vjeruju .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.