ŽZH: Odobrena isplata sredstava za prijevoz učenika

U Širokom Brijegu je u petak, 15. ožujka, održana 32. sjednica Vlade ŽZH na kojoj je donesen niz odluka.

Na sjednici je Vlada donijela Program rada Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, koji je upućen u daljnju proceduru Skupštine ŽZH, a također su usvojena izvješća tijela uprave ŽZH za 2023. godinu, kao i rješenja o imenovanju.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu.

Ovom Odlukom odobrava se isplata sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu 1.500.000,00 KM u svrhu sufinanciranja prijevoza učenika, koja se raspodjeljuju jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj kako slijedi: Grad Široki Brijeg 508.950,00 KM; Grad Ljubuški 382.800,00 KM; Općina Posušje 342.450,00 KM i Općina Grude 265.800,00 KM.

Kriterij raspodjele sredstava gradovima i općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj za sufinanciranje prijevoza učenika je broj upisanih redovitih učenika u javne osnovne i srednje škole u školskoj 2023./2024. godini, osim glazbenih škola. Grad Široki Brijeg ima upisanih 3.564 redovitih učenika, Grad Ljubuški 2.680 učenika, Općina Posušje 2.398 učenika, dok Općina Grude ima 1.861 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola.

ŽZH: 2,5 milijuna KM za poljoprivredu, 1,5 milijuna KM za prijevoz učenika

Odluku o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za zaštitu okoliša“ utvrđenih Proračunam Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu predviđena su sredstva „Tekući prijenosi za zaštitu okoliša“ u iznosu 1.200.000,00 KM.

Odluku o kriterijima i odobravanju isplate sredstava s pozicije „Tekući prijenosi za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Ovom Odlukom odobrava se isplata sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu 521.000,00 KM.

Također je Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Doma zdravlja Grude koja je upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Odluku o korištenju sredstava Kapitalni izdaci – nabava opreme sa podračunima za zaštitu, unapređenje i podizanje novih šuma i za ruralni razvoj utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu.

Usvojena izvješća tijela uprave ŽZH za 2023. godinu

Vlada je usvojila Izvješće o radu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Izvješće o radu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Izvješće o radu Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu i Izvješće o radu Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Rješenja o imenovanju

Vlada je donijela Rješenje o prijedlogu za imenovanje člana Školskog odbora Osnovne škole Tina Ujevića Vitina Ljubuški. Za imenovanje člana u navedeni Školski odbor u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke predlaže se Dragana Bebek;

Rješenje o prijedlogu za imenovanje člana Školskog odbora Prve osnovne škole Široki Brijeg. Za imenovanje člana u navedeni Školski odbor u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke predlaže se Ružica Galić;

Rješenje o prijedlogu za imenovanje člana Školskog odbora Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški. Za imenovanje člana u navedeni Školski odbor u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke predlaže se Ivan Pavlović, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Blagica Leko: U mjesec dana uplatili smo FBiH 24,5 milijuna KM poreza

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Neće li obnovit malo vozni park,kazu Dica šalteba šoferu ostane u ruci u pojedini krntija.Sve je dobro dok se ne desi zlo..Vrata se nece da zatvore ,sve je dobro dok necije Dite ne ispane..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.