ŽZH isplatila 703.995,64 KM za sudske presude

Iz proračuna Županije Zapadnohercegovačke u srijedu je isplaćeno 703.995,64 konvertibilnih maraka sudskih izvršenja.

Riječ je o drugoj isplati ove vrste u manje od pola godine čime je na račune proračunskih korisnika u spomenutom periodu uplaćeno ukupno 1.236.198,76 konvertibilnih maraka.

Najveći dio isplaćenih sredstava uplaćen je na račune prosvjetnih djelatnika , dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ŽZH. Kako su istakli iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke plaćanje se vrši temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ŽZH.

Ove obveze se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina.

Intenziviranjem isplata Vlada ŽZH je još jednom potvrdila stajalište kako je izmirenje sudskih ovrha visoko među prioritetima, što dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević često ističe, navodi se.

Inače, tijekom prošle godine iz županijskog proračuna je za sudska izvršenja ukupno isplaćeno 1.240.562,27 konvertibilnih maraka. U posljednje tri i pol godine od čega su dvije obilježene pandemijom koronavirusa ŽZH je uspjela izmiriti čak 5.049.169,29 konvertibilnih maraka obaveza nastalih sudskim presudama.

(www.jabuka.tv)18 komentara

  • Našli ste muslimanskog odvjetnika i dobili spor. I mi to danas plaćamo koji radimo u privatnika, ovo više ne može. Tko se od vas borio da nama bude veća plaća. Nitko. Svaka čast Kraljeviću ali dosta ovih što tuže za svaku sitnicu evo ko što će u Hrvatskoj tužiti ova što je potpisala da joj ubiju dijete slovenski liječnici. Ovo je sve Apsurdistan ljevičarski.

  • Ja mislim da ovi HDZ suci , tuzitelji sude po nalogu i kako ih se podmiti …..suci bi trebali biti van stranka bez nekog velikog dosjea,a ja mislim da svaki nas sudac ima debeo dosje ….nije lako biti sudac,tuzitelj treba tu i vremena i zivaca, ali neke presude su apsurdne ….najveci problem su ovi suci koji su iz onog sustava KPJ,SKOJ i to …ti stvaraju nered i ovdje i u Hrvatskoj …malo da se pozabave korupcijim ,nepotizmom ,da ne kazem ovi tezim djelima a ima ih, od zdravstva ,skolstva ,nadalje ….ali tko ima para on kupi ih ,kosto sve kupe ovi lokalni sirokobrijeski lopovi …a ko nema on u zatvoru trune …nije fer😔🐦

  • Ok, a tko je odgovoran za ovo? Netko iz vlade je odlučio ne uplatit plaću, doprinos, neku obavezu. Onda su oštećeni tužili i dobili na sudu. Mene zanimaju imena ministara koji su izazvali ove gubitke za zzh!

  • Kad bi imali ovakvog ministra kao što Hrvatska, samo na višoj razini, ima Marića i Plenkovića sve bi išlo naprijed. Šteta ove korone i rata u Ukrajini inače bi Hrvatska dostigla Njemačku. U mnogo čemu se ne slažem sa Plenkovićem ali zbog popuštanja na nekim manjim stvarima on uspješno vodi Hrvatsku mora se priznati. Kraljević dobro vodi Županiju ZH, sve dugove čisti maksimalno malo i zbog toga što je povećana zaposlenost a i zbog povećanih uplata za doprinose kao i povećanih plaća u realnom sektoru.

  • Tu su dugovi za plaća, tople obroke i putarinu, taakse,kamate na dugove i takse koje smo plaćali jedino se u našoj Županiji plaćaju takse na radničke sporove i to je pritisak da se manje tuži. Da je mislio glavom kao što neki pričaju zadužio bi se po 7÷8 % i davno vratio oteto a ne plaćao kamatu 12 %, i ovo je zadnji rok za uplate po ovhama a bliže se i izbori.Neki su govorili da nikada nećemo vidjeti ni naše takse. Bar smo uštedili silom i dobru kamatu naplatili naka nam ovakve vlasti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.