ŽZH: Iskoristite priliku i besplatno se pregledajte na rak dojke i debelog crijeva

U subotu, 21.05.2022. Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke posjetit će mjesta Donji Crnač, Britvicu, Vir i Zagorje te izvršiti besplatne preglede na rak dojke i podijeliti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Vozilo hitne pomoći bit će opremljeno s mobilnim ultrazvukom na kojemu će dr. Vinka Đevenica, radiolog raditi preglede stanovništva, dok će medicinsko osoblje dijeliti testove za okultno krvarenje zajedno s uputstvima za korištenje.

Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Raspored pregleda po mjestima:

Donji Crnač od 8.15 h do 10.15 h (preko puta groblja)
Britvica od 10.25 h do 12.25 h
Vir od 13.25 h do 15.25 h
Zagorje od 15.30 h do 17.30h

Vozilo hitne pomoći bit će parkirano preko puta crkve u svakom od navedenih mjesta. Pozivamo ženske osobe starosti od 40 i više godina da iskoriste priliku i besplatno se pregledaju na rak dojke. Svi stanovnici su dobro došli preuzeti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

U  četvertak i petak su u okviru projekta ON TIME održane ulične akcije u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu tijekom kojih su građani pozvani da dođu u mjesta koja će posjetiti mobilni timovi kako bi izvršili besplatne preglede.

Projekt “ON TIME” je započeo 1.06.2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31.05.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (Bosna i Hercegovina), navodi se u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo ŽZH,

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.