ŽZH ima najuspješnije predstavljanje na Međunarodnom sajmu gospodarstva

Po izboru stručno-ocjenjivačkog suda Mostarskog sajma Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) dobila je priznanje za najuspješniji nastup na 22. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić kazao je kako je cilj štanda ŽZH-a bio promovirati sve ono što Vlada radi u ovoj županiji, i to na poseban, moderan način.

Prije svega mislim na naše projekte koji su vezani za ruralni razvoj i razvoj turizma jer tu vidimo neiskorišteni potencijal, a tu također podrazumijevamo i potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji, kazao je Ćosić.

Dodao je kako je svjestan da suvremeni način života i suvremeni čovjek na neki način određuju smjer kojim će se ta ponuda turizma razvijati.

Mi se tu prepoznajemo kao destinacija, županija koja će pružiti vrlo zanimljivu ponudu vezanu za taj moderniji pristup turizmu, ruralnom razvoju i slično i mislim da smo sve to uspjeli prezentirati na Mostarskom sajmu. Ljudi su to prepoznali i dodijelili nam priznanje koje jako cijenimo, istaknuo je Ćosić.

Ravnatelj Ureda Vlade ŽZH-a za europske integracije Ivan Jurilj kazao je kako je Županija Zapadnohercegovačka ove godine htjela napraviti iskorak u načinu predstavljanja svojih turističkih potencijala, u načinu predstavljanja određene regije sa svojim turističkim mogućnostima i turističkom ponudom.

Jurilj: “Zapadna Hercegovina može biti specifičan brend s visokom i vrijednom ponudom”

Uveli smo nove tehnologije i virtualnu šetnju kroz ključne prirodne lokacije koje su turistički možda i najatraktivnije u Hercegovini poput Kravice u Ljubuškom, Peć Mlini u Grudama, Borak u Širokom Brijegu i Blidinje u Posušju, kako bismo potencijalnim turistima i posjetiteljima približili taj jedan doživljaj te ih tako motivirali da posjete te stvarne lokacije, prenesu svoj doživljaj i da na tom tragu možemo dalje razvijati turističku ponudu cijele Hercegovine, istaknuo je Jurilj.

(Fena)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.