ŽZH dobila prvu vatrogaskinju

U organizaciji Uprave civilne zaštite ŽZH u Grudama je u petak održano polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca.

Ispit je položilo ukupno 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj (DVD Kočerin, DVD Mokro, DVD Trebižat, DVD Jare, DVD Tihaljina i DVD Rakitno) koji su od 10. do 12. travnja prošli obuku u prostorijama JVP-a Čapljina, te DVD-a Gorica koji su stavili na raspolaganje vatrogasno vozilo i opremu za polaganje praktičnog dijela ispita.

Ispit je položila i jedna vatrogaskinja, prva u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a pripadnica je DVD-a Jare.

Na kraju ispita dobrovoljne vatrogasce su pozdravili i čestitali im voditelji obuke Mate Jurković (JVP Čapljina) i Dalibor Rezić (JVP Široki Brijeg), koji su pomogli u provedbi praktičnog dijela ispita, te članovi Povjerenstva za polaganje ispita za vatrogasca.

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca održano je pred Povjerenstvom za polaganje stručnog ispita za profesionalne i dobrovoljne vatrogasce u sastavu: Silvio Ostojić, predsjednik i članovi: Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Svemirko Mikulić i Srećko Vukojević.

Do sada je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u studenome 2023. godine i u travnju ove godine ispit položilo 35 dobrovoljnih vatrogasaca.

Temeljem Ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji koje je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sklopila s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (2017. – 2023.) ispit za profesionalnog vatrogasca položilo je 20 vatrogasaca, a ispit za dobrovoljnog vatrogasca položilo je 12 vatrogasaca, objavljeno je na službenim stranicama Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Za 8:15,prijavi se ti i budi prvi nekomunista i radi nešto korisno kao ovi ovdje,jadno jadni muka ti od samog sebe,dosta te gubo

  • Dali opremu imaju ili će se samo uz vatrogasno vozilo slikat džip za planinske izlete kupili.
    Opet iz naprtnjaca vodom gasit požare.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.