ŽZH: Civilna zaštita nastavila edukaciju učenika u područnim školama

Edukacija učenika iz područja zaštite i spašavanja, a u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, nastavljena je edukacijom u područnim školama Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda u Ružićima, Borajni i Dragićini.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak je putem prezentacije upoznao učenike o ponašanju u slučaju požara i potresa te uputama na koji način se ponašati u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Na samom početku edukacije učenike i učitelje pozdravio je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

U provođenju edukacije, osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, sudjelovali su i vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja Grude.

Edukacija učenika pod nazivom “Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice od prirodnih i drugih nesreća po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru” nastavlja se u srijedu 2. svibnja u Osnovnoj školi “Fra Stipana Vrljića” u Sovićima i Područnoj školi Gorica, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.