“Zvuk tišine” Ane Šimić izložen u posebnom ambijentu Franjevačke galerije

Izložba “Zvuk tišine” akademske grafičarke Ane Šimić iz Širokog Brijega otvorena je u četvrtak u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu.

Svečano otvorenje izložbe vodila je Željka Šaravanja, a sudjelovali su akademska slikarica Kristina Ćavar, autorica Ana Šimić te voditelj umjetničkog programa Franjevačke galerije fra Vendelin Karačić, koji je izložbu proglasio otvorenom.

Akademska slikarica Kristina Ćavar u govoru na svečanom otvorenju istaknula je da tišina ima zvuk te da se on u izloženim grafikama pojavljuje iz ništavila i budi uspavano u ljudima.

U grafikama se naslućuje nijemi vrisak i destruktivno vibriranje koje je, očito, prisutno u društvu. Izložene grafike sa svojim ožiljcima zorno prikazuju ljudsku dušu koja je pregrmila život i u tišini sagledava dubinu svojih rana, rekla je akademska slikarica Kristina Ćavar.

Akademska grafičarka Ana Šimić zahvalila se svima koji su došli na otvorenje izložbe.

Drago mi je da ove grafike možete pogledati u ovom posebnom ambijentu Franjevačke galerije i nadam se da ćete uživati, rekla je likovna umjetnica i autorica “Zvuka tišine”.

Fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkog programa Franjevačke galerije Široki Brijeg, svečano je otvorio izložbu Ane Šimić, izrazivši zadovoljstvo što je Galerija imala priliku ugostiti izložbu.

Posebno me raduje da imamo priliku vidjeti ono čime naša umjetnica obogaćuje vlastiti život i sredinu u kojoj živi. “Zvuk tišine” u sebi doista sadrži poruku koju valja iščitatizaključio je fra Vendelin Karačić.

Ciklus “Zvuk tišine” nastao je tijekom posljednje godine studija Ane Šimić na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, paralelno uz izvedbu diplomskih radova.

Izložba će u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg biti otvorena do 18. srpnja 2018. godine.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak) 


6 komentara

 • Jebo m…. ako ja ista ovde vidim na ovim slikama.
  Eeee svasta se naziva umjetnost.
  Dadnes joj ime govor duse i eto ti umjetnicka slika

  4
  6
  • Sreca da nisi ni po cemu relevantan, a ni pozvan, da komentiras umjetnost i neciju kreativnost. Za tebe je vise titula modernog pajde-sefa sto je u nas standard u ovim tajkunskim firmama, pa ovako kad zaposle neku mladu osobu koja je ustvari, za razliku od njega, zavrsila fakultet dizajnerskog, grafickog ili slicnog smjera, vise joj iznad glave i komentiraju kako bi oni to odradili po svom strucnom misljenju.

   7
   4
   • Bio on (doticni komentator/ica kojemu ste uzvratili odgovor) relevantan ili ne svakako ima pravo komentirati umjetnost i bilo cija djela koja su izlozena javnosti..Umjetnost postoji da je ljudi komentiraju,kritika je pozeljna,pa bilo da ona nekom odgovara ili ne..Nitko se ne treba pozivati da komentira umjetnost,umjetnost sama poziva na reakciju i komentar,to je bit i svrha umjetnosti..

 • Ja sam intelektualac ali isto nista ne razumijem na ovoj “vrsti umjetnosti ” i slazem se da je sve danas izraz duse.
  Pa svaka slika bilo kojeg zanra pokazuje izraz duse.
  Ali ovaj zanr je nesto sto postujem ali takoder ne razumijem
  Ali zasto odma mnazivati ljude seljacinama tajkunasima i sl ako daju svoje misljenje.

 • Umjetnici ne odgovaraju na necije kritike , vec imaju svoju viziju zivota, izrazaja, i zivotne realnosti.
  Cemu izraz seljacine, fajkuni-sefovi itd..
  Zar nisu umjetnici cudenje u svijetu

  1
  2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.