Zvonko Bogdan održao nezaboravan koncert u Mostaru

Doajen starogradske pjesme Zvonko Bogdan i njegovih sedam tamburaša sinoć su u Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača u Mostaru sjajnim dvoipolsatnim koncertom velikom broju poklonika svih generacija donijeli dah i glazbeni duh Panonske ravnice.

I sam Bogdan, koji je život u vojvođanskoj i slavonskoj ravnici zornije od bilo koje druge umjetnosti približio ljudima koji žive daleko izvan nje, bio je oduševljen atmosferom koja je sinoć odisala „Kosačom“.

Svaka pjema koju je izvodio ima svoju kratku i zanimljivu priču, koju je Bogdan ispričao na još zanimljiviji način. Pjesmom je proveo posjetitelje kroz dva stoljeća otvorivši koncert pjesmom „Na te mislim“ koja je nastala sredinom 19. stoljeća, a onda su slijedile i moge druge svima poznate pjesme pune melankolije, sjete, sretnih i nesretnih ljubavi, ali i pjesme koje slave radost života: „Tiho noći“, „Ljubio sma garave i plave“, „Jesen stiže dunjo moja“, „Već odavno spremam svoga mrkova“,„Kraj jezera jedna kuća mala“, „Ej salaši na sjeveru Bačke“, „Govori se da me varaš“, „Danas nije moja nedjelja“, „A ti se nećeš vratiti“, „osam tamburaša s Petrovaradina“, „Ko te ima taj te nema“ zatvorivši koncert onom „Svirci moji“.

I ovaj koncert, koji je održan pod pokroviteljstvom HT Eroneta, još jednom dokazuje kako mostarska publika voli, cijeni i želi koncerte poput sinoćnjeg.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.