Zvonimir Vidović o partizanskom groblju i problematičnim nazivima ulica u Mostaru

U novom izdanju Podcasta BURA gost je bio Zvonimir Vidović, pravnik u Zakladi za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije, bivši ugostitelj, dragovoljac domovinskog rata i društveni aktivist.

Kao rođeni Mostarac usporedio je Mostar danas i nekad, te ukazao na probleme s kojim se suočavamo u Mostaru.

Govorio je o parkingu u Mostaru, komunalnim problemima, čistoći grada, održavanju zgrada, razvoju aplikacije za prijavu komunalnih problema i kako možemo pomoći u okruženju u kojem živimo.

Dotaknuo se i Partizanskog spomen groblja i problematičnih naziva ulica u Mostaru.

Zašto Stari grad izgleda neuredno i kako je to nekad bilo, što znači galerija HUB za Mostar, čime se bavi u Zakladi za pružanje pravne pomoći braniteljima i kome sude sudovi za ratne zločine pogledajte u novoj emisiji Podcasta BURA koju je uredio i vodio Mario Nikolić.

(www.jabuka.tv)

27 komentara

 • čuj novinara :
  ” dotaknuo se spomen područja partizanskog groblja” … i …. PROBLEMATIČNIH naziva ulica.
  > Tko je i kome Problematiken?
  Hrvati gdje su većina ÜROBLEMATIČNO je partizansko- komunističko , zato što smo se plebisticitarno izjasnili da to više nećemo još od 1990.

  • Pa izabrali ste bivseg pravog skojevca i komunistu Covica za glavnog vaseg vodju a i presjednik Hrvatske Milanovic je bijo pravi komunista tj skojevac a i Franjo general JNA tj. Partizan .
   A Eto vam ih i sad na visokim pozicijama koji vas vode u glad i bijedu radi vaseg uzivanja u nacizmu i mrznji prema drugim i drugacijim. Glupani Partizansko groblje je istorija koja se nemoze izbrisati. Tada nije bilo u politici toliko onih koji su bili najveci nevjernici s Sad se pretvorili u branitelje vjere. Glupani u komentarima . Ucite se ljudskosti od pravog vjernika katolika Pape u Rimu koji sve ljude gleda istim ocima ne ovisno na politiska opredjeljenja i naciju. Uvjek je na strani pravde ne skrnjavi niti podržava nikakvu štetu ni kome pa ni partizanske spomenike. Tu su spomenici katolika kao i pravoslavaca i muslimana.

  • Velika vecina Hrvata BiH i jesu kreteni, tako da to uopce nije nista cudno. Prcili te vise partizani jebeni, ustaso glupa.

   • ((za 12:50)
    Vi isprdci Partizana- komunista znate samo vrijeđati Vojske u Hrvata.
    Kada gpd netko spomene Partizane u bilo kojem kontekstu na štetu Vojske u Hrvata bilo koje i bilo kada dobit će adelvatan odgovor.
    Zmamo vaš cilj, uvjek Parzizane dpominjati u pozitivnom a Vojske u Hrvata u negativnom.
    To Hrvati ma koji i gdje bili neće prihvatiti.
    Smrt Partizanima živila Vojska u Hrvata.

    • Koji bolan Hrvati, mislis ove ustase retardirane koji bi valjda i dan danas da kolju ljude na temelju nacije ili vjere? Idi bolan umij se jebli te takvi Hrvati, dosta mi je vise vaseg partizovanja i ustasovanja. Je li mozete vi shvatiti u tim tupim glavurdama da su ustase sramota hrvatska, a da su partizani koliki god zlocinci bili makar se svrstali na pravu stranu? Kako mozes za jedne ili druge iskljucivo biti jebli vam oni mater cime se bavite u 2022.

     • Jedine ustaše – koljači u Hercegovini bili su muslimani-ustaše. Obni su 1941. poklali puno Srba po Hercegovini. pa su ondaSrbima bile krivi sve staše.

     • (za 18:41)na vtebi je komunistička škola laži ostavila neispravljivi trag.
      komunističke laži protiv Vojske u Hrvata pa i Ustaša ostabile su na tebe i slične lošu naviku da lako laješ na Ustaše a krieg zločine Partizana.

   • Babo tio je lojavi kreten! Što će u Mostaru ulice Josipa VBroza Tita i Alije Izetbegovića, nelikih ratnih zločinaca? da dalje ne govorim…

    • Glupane i lažove nema ulice Alije Izedbegovica u Mostaru .još su na lijevoj obali ostala imena ista kao prije rata. Gojka Vukovića Bore Radana, M. Tita. Nisu na lijevoj strani mjenjali stranu iz imena raznih nacija u nacisticke kao na desnoj strani.

 • za 12:34),
  ali elika većina novinara i medija razmišlja suprotno od većine Naroda, jer su iz komunističkih škola ili familija.

 • što je netko napravio zgradu i parking za istu to se ne naplaćuje jedino ako se oduzme što su radili komunisti pa oduzimala a vi gospodine i ostala gospoda napravite parking pa ga naplaćujte možete porušiti one pespravno izgrađene zgrade pa na njma napravite parking a okanite se parkinga što je netko napravio za zgradu prokleto bilo što je oduzeti i djeci trošili na lijekove

  • Partizani su bili sramota hrvatska !
   Da nisu bili sramota nebi uzeli Hrvatskoj Bosnu i Hercegovinu ,Boku kotorsku, Zement… To su Partizani oteli silom od Hrvatske i uz to pobili stotine tisuća Hrvata bez suda.

   Kako onda Partizani mogu biti nešto pozitivno kod Hrvata.

  • Sta su onda Ustase ako su partizani najveca hrvatska ljaga i sramota? Pa jesi svjestan ti da su ti partizani oslobodili ogroman dio Hrvatske od nacistiskog i fasistickog sljama? Partizani kakvi god bili, nikako pored Ustasa ne mogu biti veca sramota hrvatskog naroda. Otvoreno se svrstati uz Hitlera i imati rasne i vjerske zakone u ”drzavi” moze samo sramota jednog naroda napraviti. I dan danas bi ti uzivao u Hitlerovom dobrocinstvu da neki nisu rekli dosta je. Zato ne seri idiote zatucani.

  • Slušaj ti lojavac”! Moji jesu bili usztaše i ja se toga ne stidim. Ali, i tvoji su bili ustaše, pa ih se sad odričeš. Gade prilivodaški.Još samo reci da ti je Tito bio kum, ebo te on!u

 • Republićka stranka_PR tehnićar, viši asistenta - institut za real-time istinsku mutietnićnost i javno općenje napisao:

  Emisija je ćudo. Voljni smo pogurat ovakove i sve-slićne inicijative naprijed, gonit, kako reće na poćetku gost, koliko je to politićki mogućno i umjesno. Dobar je bio i gost; šta će ćovjek, zateklo ga na poćetku, a vidi se da je baš urbanistićki. Ćestitke, još jednom.

 • Iskren i pošten covjek!
  Pravi fini katolik/hrvat, gradjanin mostara bez uvijanja i mrznje ni prema kome.
  Svaka čas kad neko ima i takav.
  Maric i Kordic treba pomoci ovakvim da mu se vrati poslovni prostor u Starom gradu i s tim ojačaju turizam sa nečim novim talijanski restoran a ujedno povrate povjerenje u sadašnje vlasti Mostara.

 • Partizanima nisu trebali rasni zakoni niti Hitler umali su oni zakone Staljina pa bez zakona ubili pola milijuna Hrvata. I kako to da stoji spomenik Staljinu a ne Hitleru kad je Staljin ubio više nego Hitler. To mi nikada neće biti jasno Zašto nema spomenika Hitleru kad svi svjetski zločinci imaju. Treba u BiH i Hrvatskoj srušiti sve tursko, najveći genocid nad Hrvatima su napravili Turci i partizani komunisti. Sve poravnat sa zemljom da se za zločince ne zna, sjeme i se zatrlo i nesreću i imali do stotog koljena. Pet stotina godina zločinci su ubijali na ovim prostorima i koja zloća i sotona mora biti ta nacija da uzme hrvatsku djecu i vrati ih ko janjičari da za 20 godina ubijaju svoje roditelje. Kad samo promislim šta su majke ovdje proživjele i Kraljica Katarina dođe mi da ih prokunem da se propuntaju u utrobu zemlje. Sotona.Fuj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.