Zvizdić: Želimo da mladi registriraju djelatnost za jednu marku i za jedan dan

“Vijeće ministara mora tražiti promjene. Stanje BiH zahtijeva hitne i korjenite promjene”, izjavio je novoimenovani predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Gostujući u emisiji Pressing TV N1 Zvizdić je rekao kako traži da se s polja političkih opstrukcija pređe na polje struke, a odatle u realizaciju projekata.

”Nova parlamentarna većina iskazuje kvalitetniji odnos prema aktualnom stanju u BiH i želju da se pokrenu stvari s ove točke”, rekao je i dodao kako ekonomska situacija u BiH nije dobra i da bi građani BiH trebali živjeti bolje na osnovu resursa koje BiH ima.

“Moramo ući u korjenite promjene. Promjene će biti teške, bolne s velikim odricanjem. Mi to možemo i znamo, ako bude postojao ambijent unutarnjeg djelovanja možemo napraviti nešto pozitivno”, kazao je Zvizdić.

Izjavivši kako podržava odluku o ukidanju “bijelog kruha” te svih povlastica koje predstavljaju luksuz i raskoš, Zvizdić je najavio i odlučnu borbu protiv onih koji imaju nelegalnu stečenu imovinu i diplomu.

“Trebamo jačati naše institucije u borbi protiv kriminala i terorizma. BiH je na dnu liste po broju zaposlenosti mladih ljudi. Želimo da mladi ljudi registriraju djelatnost za jednu marku i za jedan dan. Moramo povećati razinu pravičnosti pri zapošljavanju, a prednost trebaju imati članovi obitelji u kojima nitko ne radi”, poručio je Zvizdić i naglasio kako će kriterij za zapošljavanje biti sposobni, a ne podobni.

Zvizdić je rekao i kako želi što prije preuzeti svojunovu dužnost te je apelirao na političke stranke, koje će kandidirati ministre, da to što prije učine.

”Tražit ću izvještaje ministara u svom radu, neću se libiti da kažu zašto neke stvari nisu završene u određenom roku i to ću transparentno predstaviti”, rekao je.

(Bljesak.info)3 komentara

  • Dok je u općinama kamara,politički uhljeba koji samo čekaju kad će pauza,kad nešto zatražite od neke usre odmah vas pita” šta će ti to”.Ništa od toga za 1 KM,moj Zvizdiću ,kad iz općina izmjestite pokretanje posla kad inspekcijsku bagru kojoj nisu plaćeni doprinosi ,a oni to isto utjeruju,voze se u neregistriranim autima ne ograničite u svojoj bezobzirnosti ,a to što izmišljaju zakone samo da vas onemoguće,ništa od toga…šupljak,populizam..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.